Sendt hjem med hjerneblødning

Mohammed ble brutalt slått ned på gata, og sendt til Legevakta i ambulanse. Etter en grundig observasjon fant legene ut at han trygt kunne gå hjem. Et døgn seinere ble han sendt til Ullevål sykehus med hjerneblødning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På Legevakta mente de at jeg var påvirket av alkohol. Da de forferdelige smertene kom, var det akkurat som om hodet skulle sprenges i stykker, sier 22-åringen.

Han er på beina igjen etter et ukelangt opphold på Ullevål sykehus, hvor han har blitt behandlet for hjerneblødningen.

- Legene har lovet at jeg skal bli bra igjen, men jeg er redd for at det skal være noe de har oversett, som kan gi meg varige skader, sier Mohammed Abdirahman.

Ustø

Han har fortsatt problemer med å gå stødig.

- Alle pasienter vi får inn med denne typen skader blir veldig nøye undersøkt, nettopp fordi det er så vanskelig å oppdage blødningene. Når folk er påvirket av alkohol eller andre rusmidler, blir det ekstra problematisk å diagnostisere disse livsfarlige blødningene, sier avdelingsoverlege Knut Melhuus på Legevakta.

19. juli i år ble en 29 år gammel mann funnet død i leiligheten sin i Skien. Politiet tror han døde som følge av hjerneblødning etter at han ble slått ned en uke tidligere.

Slått ned

22-åringen husker ikke detaljene fra voldsnatta, men kamerat og vitne Morten Hansen (23) forteller hva som skjedde natt til lørdag 11. juli:

- Jeg så at Mohammed ble dyttet ut av en pub i Møllergata av seks eller sju gutter. En gutt slo til ham i bakhodet slik at han segnet om. Den samme gutten dunket hodet til Mohammed to ganger hardt i rennesteinen.
- Da jeg løp mot dem og ropte, stakk han som hadde slått og en annen person i gjengen. De andre ble stående og se på Mohammed. Han lå med helt vidåpne øyne, men det virket som han ikke så noen ting. Pulsen gikk hakkende, men det var ingen ytre blødninger, forteller Morten Hansen.

Ambulanse og politi ankom etter åtte minutter.

- Det eneste jeg husker er at noe traff meg fryktelig hardt i bakhodet, og så husker jeg at jeg ble kjørt av gårde i ambulansen.

Observasjon

Mohammed Abdirahman ble liggende på Legevakta i ti timer til observasjon. Det ble tatt røntgenbilder av kjeve og håndledd, men ingen skader ble påvist, foruten en brukket tann.

- De sa jeg kunne gå hjem igjen, og sendte med meg smertestillende. Utpå formiddagen klarte jeg ikke å holde ut smertene lenger. Dessuten fikk jeg kramper i det ene beinet. Onkel kjørte meg til Legevakta, og de sendte meg rett til sykehuset, hvor det ble påvist hjerneblødning på høyre side, sier 22-åringen.

Han vil anmelde saken, og eventuelt kreve erstatning fra gjerningsmennene, dersom det skulle bli nødvendig.
- Politiet har imidlertid ikke tid til å ta imot anmeldelsen min. To ganger har de avvist meg fordi de ikke hadde tid, sier Mohammed.

Da Dagbladet henvendte seg til politikammeret var det ikke gjort framgang i etterforskningen.

VOLDSOFFER: På dette stedet i Oslo sentrum ble Mohammed slått ned med hjerneblødning som følge. Kameraten Morten Hansen (t.h.) var vitne til at kameraten ble slått ned.