Sendt hjem med hjerneblødning

Legevakta trodde det var bihulebetennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Legevakta i Fredrikstad sendte hjem pasienten med hjerneblødning. Legen trodde det var bihulebetennelse, skriver Fredrikstad Blad.

Pasienten kontakten legevakta på grunn av hodesmerter, øreverk og stiv nakke. Legen skrev ut resept på antibiotika og morfinpreparat.

Ifølge Fredrikstad Blad skal pasienten ha vært inne på legevakta og vært så dårlig at kvinnen ikke kunne kommunisere. Legen trodde pasienten sov og sendte henne hjem igjen.

Pasienten fikk med seg en resept på morfinpreparatet Ketogan Support, som brukes ved sterke akutte smerter, for bihulebetennelse.

Da pasientens tilstand var betydelig verre dagen etter, konsulterte de pårørende med en nevrolog, som besluttet å sende pasienten med ambulanse til Rikshospitalet. Der ble det konstatert massiv hjerneblødning på høyre side.

Innsendt klage

- Vi har å gjøre med en lege som er faglig meget kompetent, men kan til tider ha temperament, sier sjef for Legevakta i Fredrikstad, Arnt Terje Lamberg, til Fredrikstad Blad.

Han legger til at legen fortsatt er i fult virke og at han vil avvente med å ta stilling i saken.

Klagen som først ble sendt til Helsetilsynet i Østfold er nå videresendt Statens helsetilsyn. Klagen ble sendt av brukerombudet, som igjen skrev den på vegne av de pårørende. Ifølge Fredrikstad Blad skal legen ha fått to klager før.

- Når vi sender en sak inn til Statens helsetilsyn er det et signal fra oss om at det må litt mer alvorlig lut til. Legen har en kommunikasjon som ikke har fungert maksimalt her. Legen har fått råd og veiledning av oss tidligere, men har ikke vært lydhør, sier Knut Fredrik Thorne, juridisk rådgiver ved Helsetilsynet i Østfold, til Fredrikstad Blad.