Sendt til straffekoloni

Russlands mest kjente fange, mangemilliardæren Mikhail Khodorkovskij, ble i går flyttet til straffearbeidsleir. Men ingen vet hvor han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet) -  Vi tar ikke imot dem som guder. De vil sone straffen som alle andre, sa Nikolai Tsjekalin til russisk presse, da Khodorkovskijs forsvarere til sin store overraskelse fant ut at mangemilliardæren og hans assistent Platon Lebedev ikke lenger var i fengselet i Moskva. De har allerede sonet to år, og har seks år igjen av straffen.

Brutale

Russiske straffekolonier er beryktet for sin brutalitet, og i mange av koloniene er det fanger, ofte de mest hardbarkede kriminelle, som regjerer. De holder kustus på de andre fangene, og tar imot bestikkelser, mot at de er lojale mot de egentlige fangevokterne.

De to vil sone resten av straffen for skatteunndragelser og andre økonomiske misligheter i en straffekoloni som ligger nord eller sør for Moskva. Familien vil få beskjed pr. post når de er framme.

Politisk prosess

Mange ser på prosessen som en politisk prosess, fordi Khodorkovskij før presidentvalget i 2004 utfordret president Putin, og demonstrarte politiske ambisjoner.

HARDT ARBEID VENTER: Mikhail Khodorkovskij bytter ut cella med straffekoloni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer