Sendt til sykehus etter å ha kastet opp i tollen

Ungt par sjekkes for svineinfluensa.

BLIR MØTT MED PLAKAT: Reisende til Norge blir møtt med denne plakaten når de ankommer Gardermoen. Foto: John Terje Pedersen
BLIR MØTT MED PLAKAT: Reisende til Norge blir møtt med denne plakaten når de ankommer Gardermoen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et par i 20-årene er lagt inn på Ahus med influensaliknende symptomer. De utredes nå for svineinfluensa og skal ha vært så dårlige at en av dem kastet opp i tollen.

- To personer som kom med et fly fra New York etter å ha vært i Mexico er sent herfra til Ahus. En av dem var så dårlige at vedkommende kastet opp i nærheten av tollkontrollen vår. De tok kontakt med de tollansatte og ba om hjelp,  sier pressetalskvinne ved OSL Sofie Bruun til Dagbladet.no.

De to ble fraktet til Ahus med ambulanse fra hovedflyplassen, skriver rb.no.

Dette bekreftes av kommuneoverlege i Ullensaker kommune Unni Berit Schjervheim.

- To unge voksne er lagt inn til observasjon med influensaliknende symptomer, bekrefter hun.

- De har luftveisinfeksjoner pluss oppkast. Ingen av dem er alvorlig syke og vi har ikke den sterkeste mistanken om at de har svineinfluensa, men vi kan heller ikke utelukkede det, sier hun.

På en pressekonferanse tidliger i dag informerte Helsedepartementet om at rundt ti nordmenn nå sjekkes for det nye viruset.

- Det er åtte-ti mistenkte i Norge. Noen av disse har blitt avkreftet, andre blir undersøkt videre,  sa overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet.Myndighetene ønsker foreløpig ikke å gå ut med detaljer om de mistenkte tilfellene, men vil gå ut med informasjon så fort det blir bekreftet at viruset har kommet til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer