Sendt til sykehus etter å ha kastet opp i tollen

Ungt par sjekkes for svineinfluensa.

BLIR MØTT MED PLAKAT: Reisende til Norge blir møtt med denne plakaten når de ankommer Gardermoen. Foto: John Terje Pedersen
BLIR MØTT MED PLAKAT: Reisende til Norge blir møtt med denne plakaten når de ankommer Gardermoen. Foto: John Terje PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et par i 20-årene er lagt inn på Ahus med influensaliknende symptomer. De utredes nå for svineinfluensa og skal ha vært så dårlige at en av dem kastet opp i tollen.

- To personer som kom med et fly fra New York etter å ha vært i Mexico er sent herfra til Ahus. En av dem var så dårlige at vedkommende kastet opp i nærheten av tollkontrollen vår. De tok kontakt med de tollansatte og ba om hjelp,  sier pressetalskvinne ved OSL Sofie Bruun til Dagbladet.no.

De to ble fraktet til Ahus med ambulanse fra hovedflyplassen, skriver rb.no.

Dette bekreftes av kommuneoverlege i Ullensaker kommune Unni Berit Schjervheim.

- To unge voksne er lagt inn til observasjon med influensaliknende symptomer, bekrefter hun.

- De har luftveisinfeksjoner pluss oppkast. Ingen av dem er alvorlig syke og vi har ikke den sterkeste mistanken om at de har svineinfluensa, men vi kan heller ikke utelukkede det, sier hun.

På en pressekonferanse tidliger i dag informerte Helsedepartementet om at rundt ti nordmenn nå sjekkes for det nye viruset.

- Det er åtte-ti mistenkte i Norge. Noen av disse har blitt avkreftet, andre blir undersøkt videre,  sa overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet.

Myndighetene ønsker foreløpig ikke å gå ut med detaljer om de mistenkte tilfellene, men vil gå ut med informasjon så fort det blir bekreftet at viruset har kommet til Norge.

Svineinfluensa har mange av de samme symptomene som vanlig, sesongbasert influensa. Dette inkluderer feber, hoste, vond hals, kroppsverk, hodepine, frysninger og tretthet. I tillegg har noen pasienter hatt diaré og oppkast, mens det fra Mexico er blitt meldt om enkelte symptomer som likner alvorlig lungebetennelse.

I Mexico skal rundt 150 mennesker være døde av sykdommen, men utenfor landet har ingen mistet livet.

Hvis man kommer hjem fra Mexico og ikke føler seg bra oppfordres man til å ta kontakt med lege.