Sendt til sykehus i håndjern

Karoline Fløtberg ville ikke på sykehus. Politiet slepte henne ut av stolen, ned ei bratt trapp, satte på henne håndjern og reimet beina fast til en båre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSVINGER (Dagbladet): Da ambulansen med den livredde damen og de to uniformerte politifolkene ankom Sanderud sykehus i Hamar et par timer seinere, var hun fortsatt iført håndjern. Hun hadde tydelige merker på håndleddene. Også beina var fysisk preget etter å ha vært reimet fast.

Politifolkene skal ha oppgitt at de følte seg fysisk truet av 88-åringen, og derfor benyttet noen av de sterkeste tvangsmidlene politiet har til rådighet.

- Min bestemor utgjør ingen trussel. Hun er operert i begge knærne, går ved hjelp av krykker, bruker gebiss og har ikke kraft nok i armene til å skjære seg ei brødskive engang. Hun ble behandlet som et dyr, mener barnebarnet Bente Aasum.

Familiens initiativ

Sammen med foreldrene sine har Aasum nå krevd full gransking av Kongsvinger-politiets tilsynelatende brutale framferd.

Det er Fylkeslegen i Hedmark som undersøker saken. Kommunelegen i Kongsvinger, og Sanderud sykehus, har begge skrevet kritiske uttalelser om politiets håndtering av Karoline Fløtberg.

Den traumatiske episoden fant sted i Kongsvinger 14. juni i år, da Karoline Fløtberg - etter initiativ fra sine pårørende - skulle fraktes hjemmefra til Sanderud sykehus på Hamar for undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer