Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendt tilbake

BODØ (Dagbladet): Onsdag vinket Bente Hay glad farvel for å reise til Tyskland for å få smertebehandling. Men oppholdet blir kortvarig. Allerede i dag sendes hun tilbake til Bodø igjen. Hun er for påvirket av sterke medisiner til at de tyske spesialistene kan hjelpe henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplegget som venter Bente i Bodø er ikke klart ennå, men en rekke fagfolk diskuterer nå saken.

Sjeflege Raymond Teigen bekrefter at Nordland Sentralsykehus (NSS) ikke har klart å trappe ned medisindosene til Bente innen hun reiste til Tyskland, slik planen var.

En viktig årsak til at Bente var sterkt påvirket av medikamenter da hun kom fram til Tyskland, er ifølge Teigen at hun trengte ekstra smertelindring under flyturen fordi trykkendringene forsterket smertene.

Bente Hay har i flere måneder brukt det sterke, morfinliknende preparatet Temgesic og narkosemedisinen Ketalar som fagfolkene på NSS mener på sikt kan medføre et avhengighetsproblem.

Fysisk betinget

De tyske spesialistene som har sett på Bente, er enig med smertespesialist Bjørn Fagerlund i at hennes smerter i utgangspunktet er fysisk betinget.

Legene ved den tyske klinikken mener også at de høye medisindosene, spesielt av det morfinliknende preparatet Temgesic, kan ha vært med på å forsterke Bentes smerte.

- Her har de sagt at de sterke medisinene faktisk kan være med på å forsterke smertene i tillegg til at de gjør det umulig å starte et behandlingsopplegg for henne, sier Bentes mamma, Vigdis Hay, til Dagbladet.

SENDT TILBAKE: Onsdag vinket Bente Hay farvel for å reise til Tyskland der hun skulle få smertebehandling. Men oppholdet blir kortvarig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media