Sendt ut av landet av «foreldrene»

Awara Rzgar Abdulla, som har vært savnet siden fredag morgen, er funnet i god behold. Gutten ble funnet i Danmark. Gutten er hverken 12 år gammel, eller sønnen av de som har utgitt seg for å være hans foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten ble fulgt til Oslo av de som meldte ham savnet allerede en uke før savnetmeldingen nådde politiet.

Politimester Arne S. Korneliussen opplyste på en pressekonferanse klokken 22.00 i kveld, at de har lokalisert gutten i Danmark og at han er i god behold. Han opplyste også at de ikke har fått bekreften endelig identitet på at det virkelig er Awara Rzgar Abdulla som er i Danmark.

Politiet fikk tidlig mistanker om at ikke alt var som det skulle i "forsvinningssaken".

- Parallelt med letingen har politiet gjennomført en omfattende etterretningsinnsats. Vi undersøkte andre muligheter enn at han hadde gått seg bort, sa Korneliussen på pressekonferansen.

Awara Rzgar Abdulla ble meldt savnet på Larsnes på Sunnmøre sist fredag, men politiet vet nå at han forlot hjemstedet allerede en uke før han ble meldt savnet. Gutten viser seg også å være 14-15 år gammel, ikke 12 år som "foreldrene" har opplyst.

Var ikke foreldrene

- Vi har avhørt de angivelige foreldrene i kveld. Den angivelige faren fulgte gutten til Oslo med buss og tog den 23. februar i år, sa Korneliussen på pressekonferansen. Han opplyste at 12 år gamle Awara reiste videre til Danmark alene med tog, og at han oppholder seg sammen med venner eller slektninger i Danmark.

Det var observasjonen til et kvinnelig vitne som hadde sett Awara på en buss, som var avgjørende for oppklaringen av saken.

Mor og far var onkel og tante

Korneliussen opplyste at de som har utgitt seg for å være Awaras foreldre, viste seg å være slektninger av gutten. De opplyses å være onkel og tante til 12-åringen.

Paret som har oppgitt at de er Awaras foreldre kom til landet med tre barn. De har også en 10 år gammel gutt boende hos seg som heller ikke er deres sønn. Gutten er nevø av mannen som har oppgitt å være barnas far. 10-åringen er heller ikke bror til 12 år gamle Awara.

Hva som er bakgrunnen for at gutten ble meldt savnet, er fremdeles uklart.

Politiet opplyste på pressekonferansen at mannen som har oppgitt å være Awaras far har tilstått alt i et avhør i kveld. Både mannen og hans kone er nå siktet for falsk anmeldelse.

FUNNET:
<B>STOR LETEAKSJON: Store styrker har deltatt i søket etter 12 åringen.