Sendte 1500 e-post til hver abonnent

Ingen skal beskylde Trønder-Avisa for ikke å kunne markedsføre seg. I går sendte avisa ut mellom 500 000 og 750 000 e-postmeldinger til de 500 stakkarene som abonnerer på nyhetsbrevet deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at hver av abonnentene fikk mellom 1000 og 1500 kopier av de samme nyhetene inn i e-postkassa si. Utsendelsen gjorde Trønder-Avisa til Norges desidert største nyhetsformidler på Internett, sett i forhold til antall meldinger.

- Gratulerer med at dere var Norges største nyhetsformidler på nett i går.

- Ja, svarer sjefredaktør Arnulf Gotvasli i Trønder-Avisa, som ikke virker direkte overlykkelig over utmerkelsen.

Fjerner e-postavisa

Han sier at årsaken til e-postbombingen var at en server løp løpsk.

- Nyhetsbrevet vi sender ut hver dag til 500 abonnenter, ble sendt i mellom 1000 og 1500 kopier til hver enkelt. Men vi fikk stoppet det før det ble riktig ille, sier han til Dagbladet.no.

Nå har avisa fjernet muligheten for å abonnere på nyhetsbrevet, mens de ser seg om etter andre, sikre løsninger.

Avisa har også sendt ut en unnskyldning til alle som fikk e-postkassa si fylt med nyheter. Men unnskyldningen blir slett ikke godtatt av alle abonnentene.

Erstatning

Dalig leder Erik Hovdahl i Asker-bedriften Teknoserv sier til nettavisa Digitoday at han vil ha erstatning for e-postbombingen. Hvis ikke politianmelder han Trønder-Avisa.

- Overført til den fysiske verden er det som skjedde i går å sammenlikne med at Trønder-Avisa hadde dumpet 1500 aviser utenfor butikkdøra mi. Jeg antar at de da ville forstått at de måtte rydde opp etter seg, og selv betale omkostningene, sier Hovdahl.

Han krever 4000 kroner i erstatning, pluss moms i erstatning.

- Vi har registrert at et firma vil kreve erstatning, men foreløpig avviser vi kravet. Siden dette er en teknisk feil med en server som løp løpsk, mener vi at vi ikke har noe spesielt ansvar, sier sjefredaktør Arnulf Gotvasli i Trønder-Avisa til Dagbladet.no.