Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte 200 intim-sms til glamourmodell

- De var flørtende og intime, sier glamourdanseren Johanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke bare amerikanske toppolitikere som er i hardt vær om dagen.

Nå har også Finland fått sin sex-skandale. Fredag kunne sladrebladet Hymy bringe nyheten om at utenriksminister Ilkka Kanerva (60) har sendt over 200 tekstmeldinger til glamourdanseren Johanna Tukianen (29) og hennes søster Julia.

Johanna, som møtte Kanerva første gang for tre år siden, sier hun nesten ikke kan fatte det som skjer. Etter at nyheten sprakk er hun blitt kastet ut av kjæresten og bor nå hos den ene søsteren.

- Jeg er i sjokk. Jeg visste ikke at dette skulle bli så stort, sier Johanna til Dagbladet.no.

Ville vite hva hun hadde på seg

Johanna forteller at første gangen hun møtte Kanerva var på et nachspiel etter en tv-galla i 2005. Da hadde Kanerva gått opp til henne i baren og begynt å stille en rekke spørsmål.

- Han spurte meg om hva menn burde gjøre når de skal sjekke opp damer. Jeg fortalte ham hva jeg likte. Jeg liker bare gentlemenn, sier Johanna, og legger til at det ikke skjedde noe mellom dem den gangen.

Så møttes de igjen i Lappland i januar i år.

image: Sendte 200 intim-sms til glamourmodell

- Han kjøpte en kalender av meg. Så drakk vi et glass champagne og han var på hytta mi. Møtet varte kanskje i 45-50 minutter. Ingenting skjedde, sier Johanna.

Så begynte sms-ene å ramle inn på mobilen hennes. Det var gjerne 20 om dagen, og de kom til alle døgnets tider, hevder hun.

- De første tekstmeldingene så ba han meg ut på romantiske middager, så begynte han etter hvert å bli mer intim, spørre hva jeg hadde på meg, spesielt hva slags undertøy jeg hadde. Og så begynte meldingene og bli veldig, veldig rare, forteller Johanna.

- Veldig rare?

- Ja, jeg kan ikke si mer enn det. Men de ble veldig, veldig rare.

Innrømmet sms
Da saken kom ut i sladrebladet Hymy prøvde først den finske utenriksministeren å rømme unna sms-ryktene. Han svarte «nei», da han ble oppsøkt av en reporter fra YLE på fredag. I dag derimot måtte Ilkka Kanerva benekte benektelsen.

- Tekstmeldinger er blitt sendt, men ingenting som tyder på dype, mellommenneskelige forbindelser, sa Kanerva på en pressekonferanse i Brussel etter at møtet med EUs utenriksministre var unnagjort.

På spørsmål om han kjenner Tukiainen, svarte utenriksministeren:

- Ja, uten at jeg vil utdype det noe nærmere, sa Kanerva, ifølge den britiske avisa Daily Mail.

GLAD I Å SENDE SMS: Finlands utenriksminister Ilkka Kanerva har sendt intime sms-er til glamourdanseren Johanna Tukiainen. Det er ikke første gang han har skapt kontroverser med sine sms-er. Foto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM/SCANPIX
GLAD I Å SENDE SMS: Finlands utenriksminister Ilkka Kanerva har sendt intime sms-er til glamourdanseren Johanna Tukiainen. Det er ikke første gang han har skapt kontroverser med sine sms-er. Foto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM/SCANPIX Vis mer

Inntil videre virker det ikke som om Kanervas politiske karriere står på spill. Han har fått støtteerklæringer fra partifeller. Det reagerer Johanna på.

- Pressen og alle andre må slutte å behandle kvinner på denne sjåvinistiske måten. Han har vært en skjørtejeger i åresvis. Alle vet det. Jeg er ikke den første jenta han driver og sender meldinger til. Men fordi han er politiker, så slipper han unna. Nå skal han ha det til at det var jeg som sendte sms og han bare svarte. Vel, han lyver, sier en sint Johanna til Dagbladet.no.

Vurderer å publisere sms-ene

I redaksjonslokalene til Hymy vurderer nå redaktøren om han skal publisere sms-ene, som er sendt fra Kanervas mobil til Johanna på skattebetalernes regning.

- Det avgjørende spørsmålet er om Kanerva har sendt sms-ene som privatperson og dermed har rett på beskyttelse av privatlivets fred, eller om han har sendt dem mens han var på jobb. Ettersom han har brukt Riksdagens mobil og sendt sms mens han skjøttet sine oppgaver som utenriksminister, taler mye for publisering, sier redaktør i Hymy, Esko Tulusto, til Hufvudstadsbladet.

Neste utgave av Hymy kommer ut i begynnelsen av april.

Dette er imidlertid ikke første gang at en tekstmelding fra Kanerva har skapt kontrovers. Våren 2005 hevdet nakenmodellen Marika Fingerroos, at hun hadde fått sms-er fra Kanerva, som på den tiden var visepresident i det finske parlamentet.

MODELL OG SPRÅKSTUDENT: På hjemmesida skriver Johanna at hun har gjort en rekke modelloppdrag og at hun har studert flere språk ved universitetet i Uppsala i 1999.
GLAMOUR DOLLS: Johanna driver en dansetrupp som kaller seg Glamour Dolls. De turnerer blant annet i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media