- Sendte 222 mill. til utlandet

Værøy-mannen (43) skal ifølge Økokrim ha sendt 222.255.159 kroner til ukjente mottakere i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I dag ble forretningsmannen satt under tiltale for grovt skattesvik, merverdiavgiftsbedrageri, brudd på skattebetalingsloven og regnskapsførerloven.

- Jeg har ikke rukket å diskutere saken med advokaten min, men det er mye feil i denne tiltalen. Utover det vil jeg bare vise til min advokat, sier 43-åringen til Dagbladet.no.

Til Nord-Irak

- Omfangsmessig er dette den største Hawala-saken vi har hatt til nå, sier statsadvokat Geir Kavlie til Dagbladet.no.

«I perioden januar 2001 til september 2005 på ulike steder i Norge, herunder Oslo, drev han betalingsformidling med utlandet mot vederlag (Hawala-virksomhet), uten tillatelse fra Norges Bank. Det ble tilsammen overført kr. 222.255.159 fra en rekke personer i Norge til ulike personer/foretak i utlandet,» heter det i Økokrims tiltalebeslutning.

Ifølge tiltalen skal pengene være overført fra en rekke personer i Norge til ulike personer i utlandet. Pengene skal være overført utenom det ordinære bankvesenet, og uten dokumentasjon.

- Mye av pengene har gått til områder i Nord-Irak. Men de er også sendt via omveier, som mottakere i Hellas. Det er derfor vanskelig for oss å vite hvem som er mottaker, ettersom vi ikke kan følge pengene direkte frem, sier Kavlie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer