- Sendte 43 drapstrusler på SMS

Den 37 år gamle trebarnsmoren sendte 43 trusler via SMS til barneskolelæreren Sverre Sæther (35), som senere døde av knivskader, mener statsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsadvokatene i Trøndelag mener at trebarnsmoren knivstakk 35-åringen til døde. Selv hevder 37-åringen at mannen, som var hennes ekskjæreste, omkom som følge av at han selv falt på kniven.

Sæther døde av knivskader i sitt hjem på Kyrksæterøra i Hemne i Sør-Trøndelag, 22. august i fjor. Den tiltalte kvinnen må møte for Sør-Trøndelag tingrett 13. oktober, tiltalt for forsettlig drap, drapstrusler og grovt forsikringsbedrageri, melder ANB.

Ifølge statsadvokatens tiltale skal trebarnsmoren ha sendt ekskjæresten 43 anonyme tekstmeldinger med drapstrusler og andre trusler, i løpet av tre uker i oktober 2002 - ti måneder før Sæther døde.

«Meldingene inneholdt trusler om at Sverre Sæther og/eller hun selv skulle mishandles, utsettes for seksuelle overgrep og drepes, hvilket var egnet til å fremkalle alvorlig frykt», heter det i tiltalen fra statsadvokaten.

Samtidig som hun skal ha begynt å sende SMS-er til ekskjæresten, gikk hun til politiet og hevdet at hun selv hadde mottatt truende tekstmeldinger fra ukjente personer. Hun anmeldte dette forholdet til lensmannen 10. oktober 2002.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen sendte disse tekstmeldingene til sin egen telefon for å framstille seg selv som et offer.

Under drapsetterforskningen kom det fram at kvinnen hadde fått utbetalt 934.000 kroner etter at boligen hennes ble totalskadet i brann, året før Sæthers død. Politiet mener at kvinnen selv startet brannen for å få utbetalt forsikringssummen.

Kvinnen vil under straffesaken som starter i oktober trolig også bli konfrontert med et oppreisningskrav fra Sverre Sæthers foreldre og hans fem år gamle datter. Selskapet som forsikret huset hennes har også meldt regresskrav.

Kvinnen risikerer 15 års fengsel dersom hun blir dømt etter tiltalen.

Statsadvokat Helge J. Kaasbøll vil ikke utdype innholdet i de angivelige tekstmeldingene eller andre tiltalepunkter, overfor Dagbladet.no. Han opplyser imidlertid at den tiltalte kvinnen er på frifot per i dag.

Kvinnens forsvarer, advokat Terje Engrebretsen, har foreløpig ikke vært tilgjengelig for en kommentar til tiltalen.

- Uskyldig

Den tiltalte trebarnsmoren har tidligere framholdt sin uskyld overfor Adresseavisen. Hun har fortalt at hun var på besøk i Sæthers hjem da han ble funnet med knivskader i brystet og magen, og med en kniv ved siden av seg.

I et intervju med Adresseavisen i mai i år hevdet kvinnen at hun var utenfor boligen, mens Sæther var innendørs og skulle skjære opp noe plast da hun plutselig hørte at Sæther ropte.

- Jeg gikk fra bilen og inn i gangen. Da kom Sverre sjanglende mot meg. Han falt om i mellomgangen. Jeg så ingen kniv. Jeg vet ikke hva som skjedde de få minuttene han var alene i huset, men jeg var utenfor og kan ikke ha drept ham, sa kvinnen til Adresseavisen.

<B>KNIVDREPT: </B>I dette huset på Kyrksæterøra ble den knivdrepte barneskolelæreren Sverre Sæther funnet 22. august i fjor.