Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte bikkja på språkkurs

To år gamle Mr. Kipling, en norsk golden retriever, benytter de seks månedene han må tilbringe i karantene, til fornuftige gjøremål - han lærer engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren hans, Peter Holst, la merke til at hunden var ulykkelig i karantenekennelen i England, uansett hvor godt han ble behandlet.

- Han forsto ikke ett ord av det kennelpersonalet sa til ham. Selv om han er oppkalt etter en engelsk forfatter, har han problemer med det engelske språket, sier Holst, nyansatt direktør på Radisson SAS-hotellet i Manchester .

Nå reiser han og kona 160 kilometer to- tre ganger i uka til Chesterfield, for å lære hunden sin hva «katt», «flink gutt», «ben» og «sitt» heter på engelsk.

Holst er overbevist om at språkundervisningen gjør Mr. Kipling til en lykkeligere hund.

Eldgammelt

- Vi kjører gjerne halvannen time fram og tilbake for å holde kontakten med hunden. Verken den eller vi skjønner noe av dette eldgamle systemet med å holde hunder i karantene. Selv var Mr. Kipling frisk som en fisk på alle områder da den kom fra Oslo.

- Jeg kom til Manchester for åtte måneder siden, mens resten av familien kom etter nyttår. Derfor har hunden to måneder igjen av karantenetida.

- Viser han språkfølelse?

- La oss si det på den måten; han forstår da noe når jeg snakker til ham på engelsk. Men ellers er det vel tonefallet som gjør utslaget, sier Holst.

Glad og avslappet

- Nå er han mye gladere og mer avslappet enn før. Når vi får ham hjem til Manchester, skal vi snakke til ham på både engelsk og norsk, slik at han blir tospråklig, forteller den stolte hundeeieren.

Kenneleier Mike Binks er overbevist om at menneskets beste venn kan lære seg fremmedspråk.

- Golden retrievere er svært intelligente hunder. Vi har faktisk hatt polske hunder her i kennelen som hadde glemt polsk da de dro fra England til hjemlandet, sier han. (NTB)