USA:

Sendte bombetrusler for å få kjærestetid

Det gikk ikke helt etter planen.

FULL ALARM PÅ VATTPINNEFABRIKKEN: Alle de 400 ansatte i Puritan Medical Products måtte evakueres etter bombetruslene. Foto: Puritan Medical Products
FULL ALARM PÅ VATTPINNEFABRIKKEN: Alle de 400 ansatte i Puritan Medical Products måtte evakueres etter bombetruslene. Foto: Puritan Medical Products Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk kvinne ble torsdag forrige uke arrestert og siktet for å ha terrorisert to fabrikker i Pittsfield i Maine, skriver Portland Press Herald.

Klokka 09 samme dag hadde kvinnen, som er i 30-åra, ringt til kjærestens arbeidsplass og sagt at hun skulle plassere ei bombe der.

Hun ga seg ikke med dette.

Politisjefen i Pittsfield, Harold Bickmore, sier til lokalkanalen Fox 23 at kvinnen også to timer seinere ringte til kjærestens arbeidsplass igjen.

Da sa hun at fire rørbomber var på vei.

PUPPETABBE: Den profilerte programleder Trinny Woodall gikk på en liten puppetabbe under en livesending på Instagram. Video: Instagram/Rød Løper Vis mer

Evakuerte 400 ansatte

Kjæresten jobber i Puritan Medical Products, som produserer vattpinner til medisinsk bruk, og da hovedsakelig covid-19-tester.

Selskapet har 400 ansatte på sine to fabrikker i Pittsfield, og begge fabrikkene måtte bli evakuert etter bombetruslene.

Delstatspolitiet varslet tre politidistrikter, og de klarte å spore oppringningene til fabrikken til byen Etna som ligger 33 kilometer unna Pittsfield.

Etter å ha hørt rundt med naboer, klarte politiet til slutt å finne gjerningskvinnen.

Hun innrømmet å ha løyet om bombene, og fortalte at hun gjorde det fordi hun ville at kjæresten skulle få fri slik at de kunne være sammen.

Må holde seg langt unna

Kvinnen ble pågrepet og siktet for å ha terrorisert fabrikkene, og ble tatt med til et fengsel i Somerset.

Kausjonen ble satt til 1500 dollar, altså nærmere 13 000 kroner, og hun er nå beordret om å holde seg langt unna - og ikke kontakte - Puritan Medical Products-fabrikkene.

Rakk ikke flyet - ringte inn bombetrussel

Dagbladet skrev i fjor om 32 år gamle Rashidul Islam som ble dømt til 16 måneders betinget fengsel for å ha ringt inn en falsk bombetrussel mot et EasyJet-fly som skulle fly fra Gatwick i London til Marokko.

Årsaken til at Islam ringte inn bombetrusselen var rett og slett at han selv skulle ta flyet for å besøke forloveden - og han var forsinket.

Konsekvensen av Islams oppringning var at besetningen måtte evakueres, passasjerene måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, og bagasjen måtte sjekkes på nytt.

Dermed ble flyet tre timer forsinket, og det skal ha kostet flyselskapet rundt 30 000 pund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer