Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte du denne gaven til lille Alfred?

Julegavedetektivene hos Postens Godssenter på Alnabru leter etter 32 gavers avsendere og mottakere.

LILLE ALFRED: Pakkens innhold er uvisst, men gaven er fra mange: «Gammel tante, onkel og resten av gjengen i Nord». Julegavedetektiven Joachim Madsen spredte informasjon om julegaven via sin Facebook-side, og saken ble løst da noen som kjente igjen gaven så bilde av den på Facebook. Foto: Joachim Madsen / Posten Alnabru
LILLE ALFRED: Pakkens innhold er uvisst, men gaven er fra mange: «Gammel tante, onkel og resten av gjengen i Nord». Julegavedetektiven Joachim Madsen spredte informasjon om julegaven via sin Facebook-side, og saken ble løst da noen som kjente igjen gaven så bilde av den på Facebook. Foto: Joachim Madsen / Posten Alnabru Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Julaften nærmer seg, og innen julaften bør helst alle gaver være fremme hos mottakerne og lagt under treet. Likevel er det ikke sikkert at alle gaver blir pakket opp på julaften; rett og slett fordi de har forsvunnet. Dét vet julegavedetektivene Joachim Madsen og Åse Lerfald mye om.

- Det aller viktigste for oss er at ingen julegaver som burde vært under et juletre, er hos oss i stedet. Man blir så involvert i slike historier, sier Lerfald til Dagbladet.

I skrivende stund er det 32 registrerte julegavemysterier hos Postens Godssenter på Alnabru, og Dagbladet har laget en database der alle mysteriene er registrert. Dette for at Dagbladets lesere og andre kan gå inn og se om gaver de har sendt eller skulle ha mottatt kan ha blitt borte på veien i stedet.

Pavels gave Gavene på bildene i denne saken er gaver til Pavel og «lille Alfred». Gaven til Pavel er fra Lene, og er pakket inn i et grått innpakningspapir med strikkemønster og mange smånisser med lange, grå luer og hvite skjegg på papiret.

Det er også flere strikkede hjerter på gavepapiret. Sølvfarget gavebånd pryder pakken. Bortsett fra dette vet Madsen og Lerfald ingenting om innholdet, avsenderen eller mottakeren.

Alfreds gave Gaven til «lille Alfred» er fra «Gammel tante, onkel og resten av gjengen i Nord». Bortsett fra dette, «gla i dæ» og «god jul», har Madsen og Lerfald lite å gå etter. Pakken har hvitt innpakningspapir med store røde hjerter på, og selve pakkelappen er også formet som et hjerte. Rosa/rødt gavebånd pryder pakken.

Tidlig onsdag ettermiddag greide de to detektivene å finne frem til «gammel tante», og dermed var også dette julegavemysteriet løst.

De to julegavedetektivene oppfordrer de som savner en gave som har blitt sendt med Posten om å ta kontakt med Posten Norge på 231 49 090, eller sende en epost til julegaveservice@posten.no. Åpningstidene er 08 - 16 på hverdager og lørdager, og 08 - 12 på søndager. Hele listen over bortkomne julegaver finnes som nevnt i Dagbladets database.

Madsen forteller at Posten har flere fremgangsmåter for å finne ut hvem avsendere og mottakere av gavene er. Det er når disse metodene ikke fører frem at bortkomne gaver blir liggende hos dem. Ofte mangler de pakkelapper, eller en adresse. Dette gjør jobben vanskeligere.

GRÅ PAKKE: Om Postens pakkesentral på Alnabru ikke får inn noen tips om hvem Lene eller Pavel er, kan det hende at Pavel ikke får gaven innen julaften. Posten Alnabru har to julegavedetektiver som jobber med å spore opp gavers mottakere og avsendere. Foto: Joachim Madsen / Posten Alnabru.
GRÅ PAKKE: Om Postens pakkesentral på Alnabru ikke får inn noen tips om hvem Lene eller Pavel er, kan det hende at Pavel ikke får gaven innen julaften. Posten Alnabru har to julegavedetektiver som jobber med å spore opp gavers mottakere og avsendere. Foto: Joachim Madsen / Posten Alnabru. Vis mer

- I de tilfellene der vi geografiske koblinger til hvor gaven er sendt fra eller hvor den skal,  og navn å koble opp gaven til, går vi aktivt inn i området og kan faktisk ringe alle de som bor på stedet og heter det samme. Vi bruker Facebook, egne interne mottaktsystemer, spør Postens ansatte om bistand, og bruker mulighetene til å informere om de bortkomne gavene i diverse medier, forteller Madsen til Dagbladet.

Sendte matpakke til Nordsjøen Også i fjor skrev Dagbladet om de to julegavedetektivene, og i år som i fjor regner de med at omkring 300 gaver vil trenge deres hjelp for å finne veien hjem. Lerfald forteller Dagbladet at det gleder henne å vite at gavene kommer frem ved hennes hjelp, og på spørsmål om hvilken gave hun husker spesielt godt, har hun mange historier å by på. Én gave har likevel vært av det noe utradisjonelle slaget.

- For noen år tilbake var det en matpakke som skulle sendes til Nordsjøen, og vi slet lenge med å finne ut hvem mottakeren var. Vi fant ut at vedkommende jobbet i Nordsjøen, så han ba om å få den med i et helikopter som skulle dra fra fastlandet og ut dit han jobbet. Det gikk akkurat å levere matpakken før helikopteret skulle ta av. Det var virkelig på sekundet, forteller Lerfald til Dagbladet.

Lefald forteller at de som ønsker å være sikre på at gavene kommer frem innen julaften, ikke har lang tid på seg.

- I morgen er det frist for innlevering av pakker som skal være fremme hos mottakeren innen julaften. Men om man sender dem etter det, behandles de ikke noe annerledes enn nå. Vi gjør det vi kan for å løse gavemysteriene. Det kan også hende at vi sender gaven i en ekspresspakke og at posten tar ansvar for kostnadene. Vi er veldig opptatte av at gavene skal komme frem, forteller Lerfald til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media