Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte e-post fra Paris

Skobomberen Richard Reid sendte e-post fra flyplassen i Paris til en person i Pakistan og spurte hva han skulle gjøre. Han var da nektet å gå om bord i flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten Richard Reid var mannen som fikk den vestlige verden til å skjelve igjen. Flere måneder etter terrorangrepene mot USA var sikkerheten ved alle flyplasser i Vesten tydelig oppgradert, men han klarte å komme seg om bord i et rutefly med en bombe gjemt i skoa.

På vei fra Paris til Miami forsøkte han å antenne bomben, men ble oppdaget og overmannet før noe alvorlig skjedde. Siden den gang har han sittet politiets varetekt i USA, og hevdet at han var alene om forsøket på å sprenge flyet.

Fransk politi har funnet igjen flere meldinger som Richard Reid sendte over Internett. En av e-postene han sendte ble sendt fra busines-senteret ved et flyplasshotell i Paris etter at han først var nektet å gå om bord i flyet til Miami, melder CNN.

Personen som svarte fra Pakistan ba Reid om å prøve å komme på flyet en gang til.

Denne ganges lyktes han i å komme ombord på flyet til Miami. Den 22. desember satte han seg på flyet, men mislyktes i å antenne det plastiske sprengstoffet han hadde inne i skosålene.

28 år gamle Reid sitter nå i politiets varetekt i Boston.

Etterforskningen har avdekket at Richard Reid sendte en rekke e-poster til forskjellige personer. Han skal ha hatt kontakt med minst ti personer over Internett.

Han skal også ha skrevet en e-post til sin mor, og etterforskerne tolker innholdet som et avskjedsbrev. E-posten ble sendt fra en Internett-cafe i Paris.

Europeiske etterforskere mener Richard Reid tilhører et hittil ukjent terrorist-nettverk, som har koblinger til Osama bin-Ladens al-Qaida-nettverk.

<B>REID I RETTEN: 28 år gamle Richard Reid tegnet under sitt møte i retten i Boston den 18. Januar i år.
Hele Norges coronakart