Sendte e-post, truet og kidnappet seg selv

- Hun ville bli tatt på alvor, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skiens-kvinnen som arrangerte sin egen kidnapping følte ikke at hun ble tatt alvorlig. Det sier politiet til Dagbladet.no.

- Hun gjorde dette for å underbygge trusler hun mente politiet ikke tok alvorlig, sier politioverbetjent Georg Andersen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Sendte e-post til seg selv

Han forklarer at den 33 år gamle kvinnen har vært i kontakt med politiet flere ganger i år.

- Det var flere brev i løpet av våren. Flere e-poster som hun sendte til seg selv fra en konto hun selv hadde opprettet. Det dreide seg også om falske innbrudd.

Anmeldelsene førte til at politiet utstyrte kvinnen med voldsalarm. Denne utløste hun da hun arrangerte sin egen kidnapping søndag 12. oktober. Da ble hun funnet bakbundet i en grøft like ved Skien fengsel utenfor Skien.

Sto fram i lokalavisa

Store politistyrker lette etter gjerningsmennene søndag kveld, men leteaksjonen ble naturlig nok resultatløs.

FIKK HJELP: Kvinnen fikk hjelp av en bekjent med kidnappingen. Vedkommende bandt henne og kjørte fra stedet. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
FIKK HJELP: Kvinnen fikk hjelp av en bekjent med kidnappingen. Vedkommende bandt henne og kjørte fra stedet. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

Kidnappingen ble slått stort opp i medier over hele landet, og bare dager etter den påståtte kidnappingen snakket kvinnen ut i lokalavisa TA.

Tobarnsmoren fortalte at hun ble kidnappet på gata i Skien på parkeringsplassen ved Lundetangen kinosenter. Deretter ble hun bundet på hender og føtter og kjørt ut av byen før de to kidnapperne dumpet henne i en grøft.

- Jeg hørte mennene diskutere seg imellom om hvem som skulle skyte meg, og de gjentok at de var ute på oppdrag for noen andre. De sa at prisen på hodet mitt var 100 000 kroner, sa kvinnen til TAs journalist.

- Dette skaper frykt i befolkningen, at hvem som helst kan bli kidnappet og kjørt av gårde, mener Andersen.

Kvinnen fikk hjelp av en bekjent til å iscenesette sin egen kidnapping. Han bandt henne og kjørte fra stedet. Advokat Johan Frøstrup forteller at klienten har vært under press den siste tiden.

- Hun har erkjent at hun har iscenesatt kidnappingen. Hun har vært under et sterkt psykisk press den siste tiden. Det er en trist sak, sier han til Dagbladet.no.

Løslatt i dag

Politiet ser svært alvorlig på de falske anmeldelsene.

Sendte e-post, truet og kidnappet seg selv

- Vi har brukt mye ressurser og tid på dette. Det er svært alvorlig. Når du leverer en falsk anmeldelse kan uskyldige personer bli rammet. I dette tilfellet ble en konkret person anmeldt. han var uskyldig, sier Andersen.

33-åringen ble løslatt i dag. Politiet vil gjøre avsluttende avhør med henne og er i ferd med å avslutt etterforskningen.