Sendte E.coli-mistenkt salami ut på markedet

- Utilgivelig glipp, innrømmer Gilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 576 kilo E.coli-mistenkt Gilde-salami ble i slutten av forrige uke sendt ut til butikkene i stedet for til destruksjon.

Menneskelig svikt

- Totalt 576 kilo Gilde Salami, 150-gramspakninger merket L6112, av det nevnte partiet er ved en menneskelig svikt sendt tilbake til butikk, i stedet for til destruksjon, er den svært dramatiske meldingen fra Gilde i kveld.

- Ved en utilgivelig glipp har vi sendt ut et parti på 576 kilo Gilde Salami til butikker på Østlandet, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i en pressemelding.

De aktuelle pakkene er sendt ut fra ekspedisjonen ved anlegget i Tønsberg i slutten av forrige uke og er distribuert på Østlandet. Alle de 500 butikkene som kan ha fått varer fra dette partiet, er kontaktet for ny tilbaketrekking.

Ble oppdaget av butikk

- Vi ble gjort kjent med feilen gjennom et tips fra en butikk, noe vi er svært takknemlig for, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist.

- Slike feil skal ikke skje. Gilde har trukket tilbake rundt 100 tonn Gilde-produkter siden 24. februar, og for disse 576 kiloene har det dessverre skjedd en feil i håndteringen, sier Sundquist.

Sendte E.coli-mistenkt salami ut på markedet

Det er foreløpig uklart hvorfor partiet som skulle destrueres, havnet i salg fra fredag til og med tirsdag. 

- Det kan ha vært noe med merkingen, men foreløpig har vi konsentrert oss om å få varene vekk fra markedet igjen, sier Sundqvist.

Mattilsynet fornøyd

Gilde har orientert Mattilsynet om saken.

- Dette er naturligvis beklagelig, men vi registrerer at Gilde har handlet umiddelbart og i tråd med loven og trukket salamien fra markedet umiddelbart. Dermed er vi fornøyd med måten Gilde har håndtert situasjonen på, sier kommunikasjonsdirektør Finn Oluf Nyquist i Mattilsynet til Dagbladet.no.