Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte falske eposter om politisk motstander

Eposten fra alenemoren «Alice» til Moderat-lederen Fredrik Reinfeldt, stammet fra en ansatt ved Socialdemokratens hovedkontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ansatt ved det svenske partiet Socialdemokratene sitt hovedkontor innrømmer å ha sendt falsk epost til lederen av partiet Moderata samlingspartiet. Mannen valgte selv å slutte i jobben i dag, men partiet vil ikke svare på hvem dette er, hvor gammel han er eller hvilken stilling han har hatt i partiet,.

- Personene har tatt konsekvensene og har sluttet i dag, sier Tommy Ohlström, ved Socialdemokratene.

Flere falske identiteter skal ha blitt brukt for å sverte Fredrik Reinfeldt.

I slutten av januar fikk Moderat-lederen Fredrik Reinfeldt en epost med signaturen «Ukens snakkis». Avsenderen ville vite om Reinfeldt og kona noen gang hadde betalt håndverkere svart. Kort tid etter sendte samme avsender en mail til flere av Sveriges nyhetsredaksjoner som forteller at en bekjent har jobbet svart for Moderat-lederen.

I oktober 2005 sendte den arbeidsløse, enslige moren «Alice» en epost til flere av medarbeiderne i avisa Dagens Nyheter. Hun er forvilet over moderaternes politikk.

- Hvordan kan Reinfeldt være så herteløs, undrer «Alice».

Eposten er sendt fra en hotmailadresse, men IP-adressen er sporet til en IP-adresse på Sveavägen 68 i Stockholm - socialdemokraternes hovedkontor. Samme IP-adresse har også «frilansjournalisten Erik Persson», som hevder at svenske journalister er kjøpt av alliansen og «Anna» en \'Forbannet stockholmskvinne\' som anklager de moderae for tvilsomme opinionsmålinger.

Aftonbladet svarte på eposten «Alice» for å kontrollere hennes opplystninger, i følge Folkeregisteret eksisterer det nemlig ikke en person med hennes navn og familieforhold i Stockholm. Hun svarte samme kveld: «Jeg finnes men har hemmelig nummer fordi en tidligere kjæreste mishandlet meg. Jeg er skuffet over din mistenksomhet».

Moderata samlingspartiet krever at identiteten til den falske epost-skriveren blir avslørt.

<B>BLE SVERTET:</B> Moderat-leder Fredrik Reinfeldt ble blant annet anklaget for å betale for svart arbeid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!