Rudy Giuliani og Donald Trump

Sendte folk som spyttet i arresten - nå blir han Trumps nye rådgiver

«Ringreven» Rudy Giuliani tar permisjon fra advokatjobben.

STØTTER TRUMP: Rudy Giuliani er en av Donald Trumps nærmeste medarbeider. I mange av Trumps kontroversielle utsagn, har han fått støtte fra Giuliani. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STØTTER TRUMP: Rudy Giuliani er en av Donald Trumps nærmeste medarbeider. I mange av Trumps kontroversielle utsagn, har han fått støtte fra Giuliani. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Rudolph «Rudy» Giuliani sto stødig som en klippe som New Yorks borgermester da terroren rammet verdensmetropolen 11. september 2001. Han ble kalt «Amerikas borgermester», men ble også kalt kontroversiell.

Nå har republikaneren, som har vært en av Trumps nærmeste medarbeidere, fått seg jobb som presidentens rådgiver.

Rådgiveren får plass i Trumps juridiske team som skal håndtere Russland-etterforskningen til FBI: Om det var kontakt mellom Trump-administrasjonen og Russland i forkant presidentvalget.

- Gjør det for landet

Det er Washington Post som melder at Trump-administrasjonen har ansatt den erfarne advokaten Giuliani og to andre rådgivere i den juridiske seksjonen. De skal håndtere Russland-etterforskningen, som har vært en kilde til stor irritasjon for presidenten.

Ifølge avisa sliter administrasjonen med å finne en advokat som er villig til å representere presidenten i den pågående etterforskningen.

Presidentens personlige advokat Michael Cohen fikk forrige uke hjemmet og kontoret sitt endevendt av FBI etter at de utførte en razzia, godkjent av sjefen for Russland-etterforskningen Robert Mueller. Administrasjonen har derfor vært på jakt etter noen erstattere, i frykt for at FBI «sprenger seg inn i Trumps virtuelle hvelv».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer