Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte gruppe­voldtekt direkte på Face­book. Svensk politi: - Ikke spre filmen!

Politiet i Sverige går ut med en klar advarsel etter at gruppevoldtekten av en kvinne i Uppsala ble sendte direkte på Facebook.

PISTOL: Ifølge Expressen viser dette bildet en av de mistenkte mennene med en pistol. Foto: Facebook / Skjermdump
PISTOL: Ifølge Expressen viser dette bildet en av de mistenkte mennene med en pistol. Foto: Facebook / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke spre filmen. Hvis noen gjør det, kan de selv ha gjort noe ulovlig. Hvis noen har tilgang til filmen, skal de sende den til politiet og ikke spre den videre, sier pressetalskvinne Lisa Sannervik hos politiet i Uppsala til Aftonbladet.

Svensk politi fikk flere tips om en angivelig voldtekt søndag morgen etter at noen viste hendelsen direkte i en lukket Facebook-gruppe med flere tusen medlemmer.

Ifølge Expressen skal kvinnen i filmen, som er født i 1986, ha vært helt utslått da overgrepet skal ha funnet sted.

I løpet av livesendingen hører man latter og kommentarer som «Du har blivit våldtagen» og «Tre mot en hahaha».

Josefine Lundgren (21) så sendingen og ringte til politiet.

- En av dem dro av henne klærne og la seg oppå. Han viste fram telefonen sin i direktesendingen, der det gikk fram at han hadde lastet opp klipp på Snapchat.

- Dette er helt sykt. Det er bare syke mennesker som gjør slikt. Det som gjør meg mest forbannet er at over 60 personer fulgte sendingen, men det var bare jeg og én annen som ringte politiet. Flere må begynne å bry seg - og handle, sier Lundgren til Expressen.

Filmen slutter med at politiet kommer inn i rommet og avbryter sendingen.

Politiet i Uppsala sier de har pågrepet tre menn som skal ha utført voldtekten. De er født i henholdsvis 1992, 1996 og 1998.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!