Sendte inkasso til 16 000

- Beklager, det var en feil, sier Hafslund Strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Merete Byng har akkurat flyttet til Skjetten på Romerike, og ble svært overrasket da hun fikk inkassovarsel for strøm og nettleie i posten lørdag.

- Jeg ble overrasket over det store beløpet. Det sto ingen spesifisering, og jeg har knapt vært i leiligheten, sier Byng til Romerikes Blad.

Hun var ikke den eneste som reagerte. Kundemottaket til Hafslund fikk en strøm av telefoner fra misfornøyde.

Og først da ble feilen oppdaget.

- Vi har sendt ut inkassovarsel til 16000 kunder, og vi sender nå ut brev om at de skal se bort fra det, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik til Dagbladet.no.

Han sier at ingen skal behøve å betale disse regningene. Men ifølge Romerikes Blad førte inkassobrevet til at mange betalte sporenstreks.

Glemte å sende regning

- Det har oppstått en feil i faktureringssystemet, og regningene som skulle vært sendt ut i sommer ble ikke laget og sendt ut, men systemet oppfattet fakturaene som sendt ut, sier informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund til Romerikes Blad.

Han forklarte at siden fakturaene ikke var registrert betalt ble det sendt ut purring til de samme kundene etter at fristen for å betale hadde gått ut.

- Vi beklager det sterkt. Dette gjelder kunder i Oslo og Akershus og kunder som har relativt små regninger, sier Stamgård.

Han legger til at kundene selvsagt vil få tilbake både purregebyr og eventuelle morarenter.

Oppdaget ikke feilen selv

Hafslund oppdaget ikke at 16000 kunder ikke hadde betalt regningene sine.

- Vi har totalt rundt 400 000 kunder og siden det ikke var de største beløpene gjorde det ikke de store utslagene på inntektssiden. Men vi vil undersøke hvordan dette kunne oppstå, sier Stamgård til Dagbladet.no.

Merete Byng på Romerike reagerer også på at hun fikk strømregning rett etter innflytting. Forklaringen er ifølge Romerikes Blad at kundene til Hafslund betaler strømmen på forskudd.

BEKLAGER: Informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer