Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte julegaver i retur

Vegdirektoratet vil ha seg frabedt gaver betalt med bompenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vegdirektoratet liker dårlig at bompengeselskapene i Norge bruker offentlige midler på å handle julegaver til forretningsforbindelser. Derfor sendte direktoratet likegodt to pakker med røykelaks i retur til bomselskapenes interesseorganisasjon Norvegfinans.

- Ikke send flere gaver

- Vi synes det er totalt feil av bomselskapene å bruke offentlige midler på denne måten, sier avdelingsdirektør Tore Hoven til Dagbladet.no.

Han har skrevet et brev til Norvegfinans hvor direktoratet gjør det klart hva de synes om slik pengesløsing.

«Vi ber også om at det i fremtiden ikke blir sendt gaver som er betalt med bompenger», avslutter Hoven brevet med.

Klarer kan det neppe sies.

Gavene var tilsammen verdt knappe 400 kroner og besto av to pakker med røkelaks. Vegdirektoratet har mottat mange andre gaver i år også, men ikke sendt dem i retur.

Kritikk

LAKSEKRIG: Vegdirektoratet gransker bomselskapene for sløsing med offentlige midler. Da vil etaten ha seg frabedt lakseskiver i julegave fra bomselskapene. Foto: SCANPIX
LAKSEKRIG: Vegdirektoratet gransker bomselskapene for sløsing med offentlige midler. Da vil etaten ha seg frabedt lakseskiver i julegave fra bomselskapene. Foto: SCANPIX Vis mer

Nylig offentliggjorde direktoratet en liste over flere bomselskaper i Norge som bruker penger på en måte det kan stilles spørsmålstegn ved. Denne revisjonen avdekket at mange hundre tusen kroner som er kommet inn fra bilisters bompassering er brukt på ting som kanskje er unødvendig, eller i det minste kunne gjøres rimeligere.

- Hva er galt med å sende en gave?

- Det er ikke noe galt i det, men når offentlige midler brukes til å kjøpe inn gaver, da er det galt, sier Hoven.

Han mener at et postkort hadde holdt, slik Vegdirektoratet selv har sendt ut.

Vegdirektør Olav Søfteland har mottatt en rekke gaver nå i førjulstiden. Han har ikke sendt dem tilbake, men gitt mange videre til sin sekeretær, får Dagbladet.no opplyst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media