Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte leiemordere etter mamma

16-årig datter mistenkt. Mammaen skutt med armbrøst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16 år gammel jente er arrestert i Finland, mistenkt for å ha hyret leiemordere til å drepe hennes egen mor, skriver Expressen.

Fire menn i 19-20-årsalderen skal ha tatt på seg oppdraget. De ringte på døren til 16-åringens mor og en av dem sa han trengte å snakke med henne om datteren. Da han slapp inn i leiligheten trakk han fram en armbrøst og skjøt en pil i kvinnens bakhode.

Hun sprang blødende ut på verandan, låste døren og ropte på hjelp. Gjerningsmennene flyktet, men en nabo hadde allerede ringt politiet.

- Dette er unikt. Et leiemord der både datteren som bestilte det og gjerningsmennene er vanlige ungdommer. De er ikke tidligere kriminelle, sier politiets talsmann Juha Rautaheimo til avisen Iltalehti.

Politiet brukte en uke på å arrestere 16-åringen og de fire kameratene. Jenta slo politiet i hodet med en flaske da hun ble pågrepet.

- Mor og datter hadde et dårlig forhold. Men motivet hennes er likevel vanskelig å forstå, sier Rautaheimo.

Hjemme hos én av de mistenkte fant politiet et kart over morens leilighet, som ligger i bydelen Mejlax i Helsingfors, og en plan for drapet. Hvis ikke pilen drepte kvinnen hadde de planlagt å bruke andre våpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media