Trippeldrap i Ecuador

Sendte meldinger før drapene

Tre venninner torturert og drept.

FUNNED BEGRAVD: Nayeli Tapia (t.v.) og Yuliana Macías (t.h.) ble skjærtorsdag funnet drept sammen med venninna Denisse Reyna (ikke avbildet). Foto: Privat
FUNNED BEGRAVD: Nayeli Tapia (t.v.) og Yuliana Macías (t.h.) ble skjærtorsdag funnet drept sammen med venninna Denisse Reyna (ikke avbildet). Foto: Privat Vis mer
Publisert

Ecuador er rystet etter at venninnene Yuliana Macías (21), Nayeli Tapia (21) og Denisse Reyna (19) skjærtorsdag ble funnet begravd og drept, etter at de ikke kom tilbake til hjembyen Santo Domingo nordvest i landet to dager i forveien.

De tre - henholdsvis sanger, modell og student - ble funnet av fiskere ca. 80 kilometer fra utgangspunktet, ved bredden av elva Esmeraldas. De var bundet på hendene og hadde teip over munnen, og det var tegn til at de var blitt torturert før de fikk strupen skåret over.

«Veldig glad i dere»

Det har ifølge avisa Vistazo kommet fram at to av dem sendte meldinger til familiemedlemmer kort tid før de ble meldt savnet.

«Jeg føler på meg at noe kommer til å skje, og dersom noe skjer med meg, husk at jeg er veldig glad i dere», skrev landbruksteknikkstudent Reyna.

Tapia, som hadde ei fireårig datter, sendte en melding på WhatsApp til søsteren: «Jeg bare sender deg, i tilfelle.»

Meldingen ble sendt 11.10 tirsdag 4. april, med stedsangivelse. Det var det siste noen hørte fra modellen.

De drepte kvinnenes familier har overfor TV-kanalen Ecuavisa korrigert opplysningene om det mest publiserte bildet i forbindelse med saken: Kvinnen i midten er ikke Denisse Reyna, men en venezuelansk kvinne som er i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer