Coronavirus-krisen

Sendte nr. 2 til «skrekkområdet»

President Xi Jinping gir Kinas statsminister Li Keqiang en sjelden mulighet til å skinne i kampen mot «demonviruset». Mandag besøkte statsministeren «skrekkområdet» Wuhan.

CORONAVIRUSET: Kinas statsminister Li Keqiang på besøk til Jinyintan-sykehuset i Wuhan mandag, hvor han inspiserte helsepersonellets arbeid i kampen mot coronaviruset. Foto: Cnsphoto / Reuters / NTB Scanpix
CORONAVIRUSET: Kinas statsminister Li Keqiang på besøk til Jinyintan-sykehuset i Wuhan mandag, hvor han inspiserte helsepersonellets arbeid i kampen mot coronaviruset. Foto: Cnsphoto / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan se ut som at Kinas president Xi Jinping muligens kaster sin «høyre hånd», statsminister Li Keqiang, til ulvene. Samtidig som presidenten gir Li sjansen til å ende opp som helten i kampen for å bekjempe «demonviruset», kan han også ende opp som syndebukken, skriver The Wall Street Journal.

Statsminister Li tok mandag turen inn i selve episenteret i for det smittsomme utbruddet, som tirsdag har kostet minst 106 personer livet.

I Wuhan inspiserte han de omfattende tiltakene som er satt i sving, samtidig viste han sin støtte til helsepersonell og ytret behov for mer medisinsk utstyr.

Med bakgrunn i hvor mye frykt viruset så langt har skapt, mener Hedda Flatø, stipendiat ved Universitetet i Oslo, at det er litt overraskende at statsministeren dro til Wuhan.

- Slik situasjonen er i dag, er alle redde for å dra dit, og det er forbud mot å reise inn i byen. Det er derfor krevende å sende en statsminister, sier hun til Dagbladet.

- Kan bli syndebukken

I Kina er det ikke bare en økning i antall smittetilfeller av coronavirus som bekymrer statsministeren, og resten av myndighetene, men også en økning i misnøye blant befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer