Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte penisbilde – fikk fengselsstraff

35-åring traff jente (13) på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel Lillestrøm-mann er dømt til 30 dagers betinget fengsel – og må betale 10.000 kroner i bot – etter at han i oktober og november i fjor sendte et penisbilde og sexmeldinger til en 13 år gammel jente.

Det melder Romerikes Blad.

– Denne dommen bør være et sterkt signal til alle menn som oppnår kontakt med yngre jenter på denne måten. «Griseprat» og å sende krenkende bilder til barn er straffbart, sier politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn i Romerike politidistrikt til avisen.

35-åringen la i Nedre Romerike tingrett alle kortene på bordet og erkjente straffskyld.

Ifølge dommen var 35-åringen pågående og dreide samtalene inn på et seksuelt spor. I tillegg sendte han den unge jenta et bilde av sitt eget underliv.

Rieber-Mohn mener dommen også er et varsku til foreldre:

– Det er mange farlige mennesker der ute som bruker internett. Foreldrene bør være oppmerksomme på hva barna driver med. Dette er noe foreldre vet, men fra politiets side kan det ikke understrekes sterkt nok. Både barna og foreldrene bør tenke på at ukjente mennesker de møter på internett kan være en mulig overgriper, sier han.

35-åringen ble ifølge Romerikes Blad dømt etter Straffelovens paragraf 201; «for i ord eller handling å ha utvist krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år».

Lillestrøm-mannen har vedtatt dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!