Svein Ludvigsen

- Sendte penisbilde til Ludvigsen

Fornærmet sier i retten at han ville oppsøke tiltalte Svein Ludvigsen for å ta livet av ham og nekter for å ha tatt initiativ til møter.

DETTE ER SAKEN: Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og utnyttet unge asylsøkere for sex. Han nekter straffskyld. Reporter: Trym Mogen. Video: Madeleine Liereng. Foto: Henning Lillegård / Stein Wilhelmsen. Tegning: Ane Hem / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 20-åra som i retten har fortalt at han hadde et seks år langt forhold med tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen (72) fortsatte sin forklaring i dag.

Påtalemyndigheten mener Ludvigsen utnyttet sin stilling som fylkesmann fra sommeren 2011 til sommeren 2014 for å oppnå seksuell omgang med mannen. Ludvigsen nekter straffskyld.

Hans forsvarere, Per Zimmer og Kai Waag, har i dag forsøkt å så tvil om mannens forklaring om at han følte seg hjelpeløs og maktesløs overfor Ludvigsen i perioden. Forsvarerne hadde blant annet flere spørsmål om han kom med seksuelle tilnærmelser overfor over 40 år eldre Ludvigsen.

- Ville drepe ham

Mannen ble spurt ut om SMS-er og chattemeldinger sendt mellom de to.

- Har du tatt noe initiativ ovenfor Svein seksuelt? spør advokat Per Zimmer.

- Nei, svarer mannen kontant.

Da mannen ble avhørt i desember 2017 skal han ha imidlertid ha sendt meldinger til Ludvigsen om de skulle møtes. Ifølge mannen var dette fordi han ville ta livet av Ludvigsen.

- Jeg har sagt at vi skal møtes. Tankene mine var at jeg skulle drepe ham, kvele han inne på hotellrommet. Jeg tenkte bare på det. Da vi kom dit, så klarte jeg ikke det, sier mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer