Sendte pepperpakehus til Erna. «Ikke vær så fordømt politisk korrekt. Ingen vil høre på meg, men noen vil faktisk lytte til deg»

Pål Riises pepperkakehus vekker oppmerksomhet på Facebook. Nå håper han budskapet får oppmerksomheten til statsminister Erna Solberg.

UTRADISJONELT PEPPERKAKEHUS: Dette bildet av et pepperkakehus Pål Riise har laget, har fått mye oppmerksomhet på Facebook etter at han skrev et innlegg til statsminister Erna Solberg. Han ber Solberg om å gjøre enda mer for å få slutt på lidelsene i Syria. Foto: Pål Riise
UTRADISJONELT PEPPERKAKEHUS: Dette bildet av et pepperkakehus Pål Riise har laget, har fått mye oppmerksomhet på Facebook etter at han skrev et innlegg til statsminister Erna Solberg. Han ber Solberg om å gjøre enda mer for å få slutt på lidelsene i Syria. Foto: Pål Riise Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kanskje en enkel gest, men den har satt følelsene i sving hos mange.

På Facebook har et innlegg finnmarkingen Pål Riise har skrevet til statsminister Erna Solberg, gjort inntrykk på mange. For sammen med innlegget er et bilde av et pepperkakehus som knapt står, med hull i vegger og tak.

Rundt huset er det strødd sand, og i sanda ligger det «ruiner» etter huset og to røde seigmenn.

Forestiller Aleppo

Det skal forestille Aleppo, den syriske byen som har blitt bombet sønder og sammen etter at borgerkrigen nådde dem sommeren 2012.

Dødsbyen har gjort, og historier om skjebnene der, har gjort sterkt inntrykk på Riise - særlig den siste uka.

- Jeg har hatt en enorm følelse av maktesløshet. Det har vært helt forferdelig å skru på nyhetskanalene å se at folk har det så jævlig, sier Riise til Dagbladet.

Deretter kommer han inn på motivasjonen for hvorfor han lagde det «utbombede» pepperkakehuset, delte bildet på Facebook og skrev det følelsesladde innlegget:

- Man har bomba folket og byen sønder og sammen, og fremdeles er det et politisk spill hvor konsekvensene av spillet ikke synes å være så nøye, sier finnmarkingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer