Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte postkort om «trygghet for alle»

Politiet rykket ikke ut da Marit Janson skrek om hjelp i havnebassenget. Men politiet sendte kort om «trygghet for alle» til de sørgende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Janson (20) druknet i havnebassenget i Sauda fordi hun ikke fikk hjelp. En nabo hørte skrik om hjelp og ringte nødtelefonen. Men politiet rykket ikke ut.

Dagen etter at naboen ringte nødnummeret, ble Marit funnet flytende i fjorden av dykkerskipet «KMN Tyr». Fartøyet lå ankret opp bare noen hundre meter fra stedet der Marit kjempet for livet. Hvis politiet hadde formidlet nødropet videre til dykkerskipet, kunne jenta ha blitt reddet.

Politiet valgte å sende et medfølende kort til Marits familie etter drukningen. Motivet på kortet er emblemet til Haugesunds politidistrikt og påskriften «Trygghet for alle», skriver VG.

Marits pappa Kjettil Janson sier til VG at familien forstår at kortet er et tjenestekort.

- Vi ble glade for omtanken, men det føltes som en hån, sier han.

Telefonoppringningen til nødsentralen ble aldri registrert. SEFO har etterforsket saken, men har kommet til at det ikke ble begått noe straffbart forhold, selv om politiet ikke rykket ut for å redde Marit.

(Dagbladet.no)

HER DRUKNET MARIT:</B> 20-åringen skrek om hjelp, men hjelpen kom aldri. Politiet ville ikke bruke overtid på å rykke ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media