Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte selv hår til analyse

Den siktede alenemoren skal for egen regning ha sendt hårprøver til USA for å finne ut om datteren var forgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELGELAND (Dagbladet): Dette får Dagbladet opplyst av kvinnens forsvarer, den kjente trondheimsadvokaten Christian Wiig, som var forsvarer både i Bjugn-saken og i den mye omtalte giftdrapssaken i Trondheim.

- Det sterkeste argumentet mot siktelsen er at det var kvinnen selv som overfor legene i Sandnessjøen først ba om at det ble undersøkt om det kunne være en arsenikkforgiftning. Dette hadde hun fått vite ved at hun selv sendte hårprøver av datteren og seg selv til undersøkelse i USA, sier forsvareren.

Han er interessert i Dagbladets opplysninger om at kvinnen har brukt naturmedisin, men har ikke den helt store troen på at det finnes naturmedisin i Norge som inneholder arsenikk.

Hårprøver

Etterforskningen ledes fra Helgeland politidistrikt, mens Kripos bidrar med både den tekniske og den taktiske etterforskningen. De har sendt sine mannskaper til den aktuelle kommunen der kvinnen er bosatt, og bistått med teknisk arbeid og ransaking av kvinnens hjem. Det er også tatt hårprøver av både den siktede kvinnen og datteren. Årsaken til at det er tatt hårprøver, er at giftstoffet arsenikk kan spores i hår. Etter det Dagbladet forstår, skal sykehuset ha slått alarm etter funn av giftstoffet i hår- eller blodprøver fra åtteåringen.

- Vi ønsker å etterforske denne saken bredt, og det er derfor viktig å få en avklaring på om også den siktede har vært forgiftet eller har inntatt arsenikk, sier politiadvokat Karle Øvereng ved Helgeland politidistrikt.

Kvinnen har vært siktet i saken siden 6. juni. Samme dag fikk de en rettslig kjennelse til å ransake kvinnens bolig. Boligen er i dag avlåst. Også flere familiemedlemmer er avhørt i saken.

Jenta avhøres

Kvinnen jobbet fram til sommeren 2002 og har tidligere hatt flere jobber innen pleie og omsorg. Etter det har hun vært delvis uføretrygdet. Ifølge politiet har det ikke på noe tidspunkt vært stilt spørsmål ved kvinnens evne til å ta seg av datteren. Også familien beskriver et nært mor-datter-forhold.

I morgen er det planlagt et dommeravhør av den åtte år gamle jenta. Barnet skal da forklare seg om forholdet til mora og sykdomsforløpet.