Sendte sin datter (15) på kokaintur

Den hallikdømte kvinnen (46) skal ha sendt sin egen mindreårige datter for å smugle et kilo kokain fra Nederland til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag starter rettssaken mot ti norske kvinner og en mann. De tiltalte, som alle hadde tilknytning til Oslo-bordellet studio 70, står tiltalt for å ha smuglet store mengder kokain fra Nederland til USA. Den angivelige lederen for bordellet er tiltalt for hallikvirksomhet og trusler.

Datteren skal som 15-åring ha jobbet som respsjonist på massasjeinstituttet Studio 70, som politiet mener ble drevet og ledet av moren. Når saken begynner i Oslo tingrett mandag, vil retten få høre om det spesielle forholdet mellom mor og datter. Vitner og tiltalte har fortalt politiet at moren ga den mindreårige datteren narkotika og piller, og at hun godkjente at datteren smuglet narkotika til USA sommeren 2000. Datteren, som nå er 20 år, er tiltalt for smuglingen.

Innlagt

Datteren ble lagt inn på Barne- og Ungdsompsykiatrisk klinikk (BUP) i Oslo etter siktelsen. Hun led av posttraumatisk stress. Hun friskmeldte seg etter en måned, men ifølge BUP har plagene fortsatt. BUPs diagnose er at datteren lider av «følelsesmessig forstyrrelse i barndommen. Det er uvanlige forhold i familien, med lite hensiktsmessig kommunikasjon og et uvanlig tett forhold mellom mor og datter.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.