PREGET: Svenske medier melder om at Martin Schibbye sendte et slengkyss til kona, Linnea, i rettssalen da han ble ført ut. Foto: SCANPIX/EPA/KONTINGENT AGENCY
PREGET: Svenske medier melder om at Martin Schibbye sendte et slengkyss til kona, Linnea, i rettssalen da han ble ført ut. Foto: SCANPIX/EPA/KONTINGENT AGENCYVis mer

Sendte slengkyss til kona i rettssalen

Etter en time ble rettssaken mot svenskene utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag begynte rettssaken mot frilansjournalisten Martin Schibbye (31) og fotografen Johan Persson (29), som ble pågrepet i Etiopia 1. juli i år.

Rettssaken ble først utsatt på grunn av det store presseoppbudet. Salen var rett og slett for liten, så saken måtte flyttes til en større sal, skriver Expressen.

- Det er bra at så mange er her, hvisker Martin Schibbye til den frammøtte pressen, ifølge SVT.

Familiene i salen Da de kom i gang i rettssalen varte det bare i rundt en time, da ble det avgjort at saken ble utsatt til torsdag. Dette på grunn av at to andre terrorsiktede ikke hadde forsvarer, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Saken er utsatt til torsdag.

I salen satt, foruten det store presseoppbudet og svenskenes forsvarere, representanter fra 15 land og familiene til de siktede svenskene.

Da Schibbye ble ført ut av rettssalen sendte han et slengkyss til sin kone, Linnea.

FOTOGRAF: I går fikk faren til Johan Persson snakke med sønnen i fengselet, han fortalte at sønnen, som er avbildet her, hadde det etter forholdet bra. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX /KONTINENT AGENCY
FOTOGRAF: I går fikk faren til Johan Persson snakke med sønnen i fengselet, han fortalte at sønnen, som er avbildet her, hadde det etter forholdet bra. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX /KONTINENT AGENCY Vis mer

- Dette er en sak som følges av USAs regjering, og jeg vil vise min solidaritet, sier USAs ambassadør, Donald Booth, til SvD.

Håndjern Schibbye og Persson var festet til hverandre med håndjern da de kom til rettssalen.

Ifølge Selshi Katsela, en av svenskenes tre forsvarere, kan rettssaken ta fra fire til seks måneder.

Blir de to dømt på alle punkter risikerer Schibbye og Persson 40 år i fengsel. Frikjennes de to for de mest alvorlige tiltalepunktene, terror, kan de slippe unna med utkastelse og en stor bot.

Faren til Persson fikk i går snakket med sønnen sin i fengselet, og han sa etterpå at sønnen og Schibbye har det etter forholdene bra.