Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendte slibrige e-poster til tenåringsgutter

I går måtte republikaneren Mark Foley trekke seg fra Kongressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Fredag måtte det republikanske kongressmedlemmet Mark Foley trekke seg etter at ABC News avslørte at Foley hadde mailet med gutter på en nettside for tenåringer, melder CNN.

I tre av meldingene, som ABC News mener kan spores til Foleys datamaskin, skriver republikaneren: «Kle av deg».

I et annet tilfelle skriver en tenåringsgutt at han har på seg t-skjorte og shorts, hvor på Foley svarer: «Jeg skulle ønske jeg kunne kle av deg».

I en tredje melding spør kongressmedlemmet: «Gjør jeg deg litt kåt?»

- Ikke vært ærlig

Det tre setninger lange avgangsbrevet som Foley leverte sa ingen ting om disse meldingene. En talsmann for Foley bekreftet at han hadde sendt e-poster, men nektet for at han hadde gjort noe upassende.

John Shimkus, republikanernes kongressmedlem fra Illionois, er blant de som skal undersøke nærmere hva som har skjedd.

Shimkus sier til CNN at Foley hadde forklart til ham at han prøvde å finne ut om det hadde gått bra med en tenåringsgutt etter orkanen Katrina i fjor.

INNRØMMER E-POSTER: Det republikanske kongressmedlemmet Mark Foley skal ifølge en talsmann ha innrømmet at han utvekslet e-poster, men nekter for at han skrev noe upassende. En partifelle av ham skal så tidlig som i fjor ha advart han mot å gå inn på den aktuelle nettsiden for tenåringsgutter. Foto: Reuters/Scanpix
INNRØMMER E-POSTER: Det republikanske kongressmedlemmet Mark Foley skal ifølge en talsmann ha innrømmet at han utvekslet e-poster, men nekter for at han skrev noe upassende. En partifelle av ham skal så tidlig som i fjor ha advart han mot å gå inn på den aktuelle nettsiden for tenåringsgutter. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Shimkus hadde da rådet Foley til ikke å være på denne Internettsiden mer, og at han burde være forsiktig med lignende sider i fremtiden.

- Det har gått opp for meg, basert på den informasjonen jeg nylig har fått, at Foley ikke var ærlig om det han drev med, sier Shimkus til CNN.

Uheldig tidspunkt

Den pikante avsløringen av hans virksomhet kommer imidlertid på et dårlig tidspunkt. Med bare seks uker til kongressvalget 7.november kan det bli vanskeligere for republikanerne å holde på flertallet i Kongressen.

Partiet har nå en uke på seg til å finne en ny kandidat i Florida, skriver Reuters.