Sendte SMS-melding like før han ble drept

Få minutter før han ble knivdrept sendte den 24 år gamle dørvakten følgende beskjed til en nær venninne. «Det er kjedelig, kan du komme bort?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnen, som var på et annet utested i Moss sentrum, fulgte oppfordringen og gikk bort til Chez - utestedet der hennes nære venn var dørvakt.

- Da jeg kom dit sto det ambulanser utenfor, forteller Mosse-kvinnen til NTB.

Hun var en svært nær venninne av avdøde, men vil ikke stå fram med navn. I likhet med avdøde er hun midten av 20-årene.

Nylig flyttet til Moss

I ettermiddag kom hun sammen med noen venner for å legge ned blomster og tenne lys utenfor utestedet der de to dørvaktene ble drept. Kvinnen var sterkt preget av det tragiske som var skjedd.

- Han var en super fyr. Jeg har ikke et vondt ord å si om han, forteller hun til NTB.

De to hadde hatt kontakt flere ganger i løpet av lørdag kveld, og planen var at de skulle møtes like før stengetid. Det skjedde aldri.

24-åringen hadde flyttet til Moss for om lag en måned siden. Han skal ha vært en erfaren dørvakt, ifølge vennene. Begge de drepte hadde tidligere jobbet som dørvakter i Oslo.

Oppløst i gråt

Det utspant seg mange sterke scener utenfor utestedet Chez søndag. Flere ansikter var oppløst i gråt, og enkelte sørgende brøt totalt sammen utenfor politisperringene.

- Hjertet mitt er knust over det som er skjedd, forteller Bibi Hossein til NTB. Hun var i flere år nærmeste nabo til den 26 år gamle dørvakten som mistet livet.

- Jeg passet ham mange ganger. Han var så en flott person, forteller hun. Hun smiler når hun snakker om 26-åringen, men er rystet og vantro over hva det som er skjedd.

- Han studerte på BI i Oslo. Jeg var og besøkte ham for noen måneder siden, sammen med faren hans, forteller Hossein.

Bak henne ligger det mange blomsterbuketter. Fakler og lys brenner til minne om de to drepte.

Slo med biljardkø

Politiet var søndag svært sparsomme med opplysninger om hva som skal ha vært foranledningen til knivstikkingen, men opplyser at de to dørvaktene ble drept da de prøvde å rydde opp i en slåsskamp inne på utestedet.

Ifølge opplysninger NTB har, skal hele basketaket og knivstikkingen skyldes at en av de tre siktede slo til en annen med en biljardkø. Slaget skal ha utløst et voldsomt basketak ved biljardbordet. De to dørvaktene ble tilkalt for å ordne opp, men ble stukket til døde da de prøvde å få en slutt på ufreden.

Tre personer er pågrepet av politiet og siktet for forsettlig drap. Alle tre er i 20-årene og fra Oslo-området. Politiet utelukker ikke at flere kan bli siktet i saken.

(NTB)