Sendte tilbake Tina-saken

Statsadvokaten i Rogaland har sendt Tina Jørgensen-saken tilbake til politiet i Stavanger. Statsadvokaten ønsker tilleggsopplysninger om det sentrale barnålbeviset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har sendt saken tilbake til politiet i påvente av tilleggsopplysninger fra Norsk institutt for planteforskning (Planteforsk) angående barnålsanalyser, opplyser førstestatsadvokat Harald L. Grønlien til Stavanger Aftenblad.

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000. Hun ble funnet drept en måneds tid senere, i en kum ved Bore kirke. Politiet siktet i oktober i fjor Tina Jørgensens 23 år gamle samboer for drapet. Han satt sju uker i varetekt før han ble løslatt like før jul i fjor.

Politiet har ment at barnåler fra den siktedes bil og barnåler på den drepte kommer fra det samme treet.

Tilleggsopplysningene omkring bevisene skal også framlegges for Den rettsmedisinske kommisjon, og det er antydet at det vil ta om lag fire uker før kommisjonen har avgitt sin uttalelse.

Dette betyr at Statsadvokatene i Rogaland ikke vil sende saken til Riksadvokaten i Oslo før tidligst i løpet av oktober måned. Riksadvokaten foretar den endelige avgjørelsen av påtalespørsmålet i de alvorligste straffesakene.

(NTB)