Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Joseph A. Jakubowski:

Sendte Trump 160 sider langt «manifest» og robbet våpenbutikk. Nå er han pågrepet

Mannen ble pågrepet på eiendommen til en bonde.

JAKT: Joseph A. Jakubowski (32), som skal ha robbet en våpenbutikk og deretter sendt et regimekritisk manifest til president Donald Trump, er pågrepet etter en 10 dager lang politijakt, melder CNN. Her sender han brevet til presidenten. Video: Rock County Sheriff’s Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joseph A. Jakubowski (32), som skal ha robbet en våpenbutikk og deretter sendt et regimekritisk manifest til president Donald Trump, er pågrepet etter en 10 dager lang politijakt, melder CNN.

Han ble pågrepet i morgentimene i dag amerikansk tid.

I går mottok Vernon County Sheriff’s Office en melding om en mistenkelig person på en bondes eiendom, i nærheten av Readtown i Wisconsin, skriver Rock County Sheriff's Office i en pressemelding. Mannen campet på bondens eiendom og nektet å forlate eiendommen, gikk det fram av tipset.

Campet

Etterforskere som de siste dagene har jobbet med saken, ble sendt av gårde for å gi støtte til lokalt politi for å finne ut av om den mistenkelige personen var 32-åringen.

LANGT: Det er cirka 140 kilometer fra Madison, hvor våpenbutikken ligger, til Readtown, byen som ligger i nærheten av gården hvor Jospeh A. Jakubowski ble pågrepet. Foto: Google maps
LANGT: Det er cirka 140 kilometer fra Madison, hvor våpenbutikken ligger, til Readtown, byen som ligger i nærheten av gården hvor Jospeh A. Jakubowski ble pågrepet. Foto: Google maps Vis mer

I dag morges ble Jakubbowski pågrepet uten at det oppsto noen problemer, ifølge politiet. Nå er 32-åringen tilbake i Rock County hvor han vil få høre hva han er anklaget for og videre bli avhørt. I kveld norsk tid vil det avholdes en pressekonferanse om pågripelsen.

ETTERLYST: Det var utlovet en dusør på 10 000 dollar (86 000) kroner for tips som ledet til pågripelse. Foto: Angela Major / The Janesville Gazette / AP / NTB Scanpix
ETTERLYST: Det var utlovet en dusør på 10 000 dollar (86 000) kroner for tips som ledet til pågripelse. Foto: Angela Major / The Janesville Gazette / AP / NTB Scanpix Vis mer

150 politifolk jaget Jakubowski (32), etter at han først sendte president Donald Trump et regimekritisk «manifest», for så å robbe en våpenforretning.

16 rifler

Denne uka ble en rekke skoler i delstaten Wisconsin stengt fordi Jakubowski ennå ikke var pågrepet. Bekjente av ham fortalte politiet at han på forhånd snakket om å stjele våpen og gjennomføre et «uspesifisert angrep», skriver NBC News.

Jakubowski skal ha brutt seg inn i våpenbutikken Armageddon i byen Madison og tok med seg 16 rifler og pistoler, en skuddsikker vest og en hjelm.

PÅGREPET: Joseph A. Jakubowski (32) er pågrepet mistenkt for å ha robbet en våpenbutikk. Foto: Rock County Sheriff's Office / AP / NTB Scanpix
PÅGREPET: Joseph A. Jakubowski (32) er pågrepet mistenkt for å ha robbet en våpenbutikk. Foto: Rock County Sheriff's Office / AP / NTB Scanpix Vis mer

Samme kveld ble 32-åringens bil funnet brennende i nærheten av våpensjappa.

Politiet i Wisconsin offentliggjorde en video som viser en mann poste et brev adressert til president Trump. Brevet har vist seg å inneholde 160 sider med utbrudd mot regjeringen og uttrykker «personlig frykt mot alt som strider mot naturens lov og styresett».

10 000 dollar

Robert Spoden, sheriff i Rock County, sa på en pressekonferanse fredag at «manifestet» nå blir gransket av FBI, for å forstå Jakubowskis tenkemåte og for å lete etter ledetråder.

Det føderale politiet utlovet også en dusør på 10 000 dollar (86 000 kroner) for tips som ville lede til en pågripelse.

Jakubowski er kjent av politiet fra før. For noen år siden forsøkte han å tilrane seg en pistol fra en politimann, men lyktes ikke, og ble dømt til fengselsstraff.