- Sendte ut 12 feilmeldinger i løpet av fire minutter

Siden har ingen hørt fra Air France flight 447.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De første tre timene av den elleve timer lange flyturen fra Rio de Janeiro til Paris gikk som normalt for de 216 passasjerene og de 12 besetningsmedlemmene om bord på Air France flight 447.

Men klokken 04.14 begynte Airbus 330-200-maskinen å sende en rekke automatiske varsler om feil i det elektriske systemet. 12 feilmeldinger ble sendt i løpet av fire minutter, sier Pierre-Henri Gourgeon, sjefen for det franske flyselskapet.

- Et dusin meldinger ble sendt fra flyet rundt 04.15, noe som indikerte at flere elektriske systemer hadde brutt sammen. Det skapte en situasjon helt utenom det vanlige, sier Gourgeon til nyhetsbyrået AFP.

Ingen kontakt med mannskapet
Han sier også at flyselskapet tror flyet var nærmere Brasil enn Afrika da det styrtet, ifølge CNN.

- Det var trolig kort tid etter dette at flyet styrtet i Atlanterhavet, sier Air France-sjefen.

I løpet av de minuttene da de automatiske feilmeldingene ble sendt til Air Frances vedlikeholdssentral i Paris, var det ingen kontakt med kapteinen eller de to pilotene om bord på flyet.

Tidligere har Air France sagt at det savnede flyet fløy inn i et turbulent område med kraftig tordenvær. Men da Air France-sjefen møtte pressen på Charles de Gaulle-flyplassen i går kveld, understreket han at det fremdeles var for tidlig å fastslå noen sammenheng mellom været og at flyet trolig styrtet.

Norske flyeksperter sier til Dagbladet at de ikke tror lynnedslag kan være årsaken til at flyet har forulykket. Jan Dieset, leder i Norsk Flygerforbund, sier at lynnedslag kan ha ført til at flyet mistet strømmen, og med den også værradaren, uten at nødvendigvis pilotene merket det.

Lite håp
Fortsatt pågår søket etter det savnede Air France-flyet.

Letearbeidet etter Air France flyet som ble borte på vei fra Rio de Janeiro til Paris har vært svært vanskelig fordi det er stor usikkerhet om hvor det gikk galt.

I går kveld var anslagene for hvor flight AF447 gikk ned på presisjonsnivået hadde presisjonsnivå som «langt fra Brasil» og «ikke så langt fra Afrika».

Søket er nå konsentrert om en sone på noen titalls nautiske mil midt mellom Brasil og Vest-Afrika.

Håpet om å finne overlevende blant de 216 passasjerene og 12 besetningsmedlemmene er svært lite, sier Frankrikes president Nicholas Sarkozy, som besøkte familie og pårørende som hadde samlet seg på Charles de Gaulle-flyplassen.

StatoilHydro-ansatte Kristian Berg Andersen (37), er en av tre norske statsborgere som trolig har miste livet.

De to andre savnede nordmennene er en 35- og en 58-åring fra Hordaland. I tillegg er en utenlandsk statsborger i 40-åra, som er født og oppvokst i Hordaland, blant de savnede.

VOND VENTETID: Venner og familie av de savnede på Tom Jobim-flyplassen i Rio de Janeiro. Foto: EPA/ANTONIO LACERDA/SCANPIX
VOND VENTETID: Venner og familie av de savnede på Tom Jobim-flyplassen i Rio de Janeiro. Foto: EPA/ANTONIO LACERDA/SCANPIX Vis mer