Sendte ut hemmelige Rahila-papirer

Ved en tabbe på Riksadvokatens kontor ble hemmelige politidokumenter om Rahila-saken sendt til forsvarer Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dokumentene inneholdt detaljerte vurderinger om sikkerheten rundt Rahila Iqbals enkemann. Nå varsler Riksadvokatens kontor full gjennomgang av sine rutiner.

-  Det jeg kan si, er at ved en sterkt beklagelig feil ved vårt kontor fulgte noen interne dokumenter med et brev til advokaten. Det brevet skulle ikke hatt vedlegg. Dokumentene har vi nå fått i retur, sier førstestatsadvokat Kjerstin Kvande.

Trusselvurdering

Hun vil ikke kommentere hvilke dokumenter som ved en feiltakelse ble sendt fra Riksadvokatens kontor til advokat Abid Q. Raja, som forsvarer Rahila Iqbals drapsmistenkte far.

Etter det Dagbladet kjenner til, peker dokumentene ut flere av farens familiemedlemmer som mulige hevnere etter den lange rettsprosessen mot den norske statsborgeren i Pakistan. Dokumentene går i detalj på trusselvurderingene rundt enkemannen og politiets kronvitne i saken - kvinnen som dagen før Rahila omkom, varslet en tjenestemann ved Oslo politidistrikt.

Av dokumentene framgår det at politiet vurderer trusselnivået mot Rahilas enkemann som moderat til høyt - fordi han etter politiets vurdering har krenket familiens ære. Trusselnivået mot det kvinnelige kronvitnet vurderes som moderat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer