Sendte ut trussel på Instagram om å sprenge Grünerløkka barneskole i morgen

Skolen holder stengt i morgen.

TRUSSEL: Mot Grünerløkka barneskole. Stemningen rundt skolen i kveld er svært rolig. Foto: Bjørn Bore / Dagbladet
TRUSSEL: Mot Grünerløkka barneskole. Stemningen rundt skolen i kveld er svært rolig. Foto: Bjørn Bore / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skolesjefen i Oslo har bestemt at Grünerløkka skole holder stengt fredag på grunn av en bombetrussel. Oslo politidistrikt opplyser på Twitter at de etterforsker trusselen mot Grünerløkka skole. Politiets vurderingsgruppe har vurdert trusselen som uspesifikk.

Ifølge rektor Ellen Luhr ble trusselen framsatt i helga via Instagram.

- Det var en Instagram-melding som ble fanget opp av en lærer om at skolen skulle sprenges i morgen. Dette var en Instagram-melding som gikk til en konto som brukes av flere elever på skolen, sier hun.

- Veldig alvorlig Ifølge Luhr har politiet de siste dagene jobbet med å finne IP-adressen, uten å lykkes. Skoleledelsen i Oslo tok derfor avgjørelsen om skolestenging i morgen klokka 14.00 i dag.

- Vi stiller oss selvfølgelig bak den avgjørelsen. Det er forferdelig at folk kunne tenke seg å finne på noe slikt, eller å sende en slik melding overhodet. Det er veldig ille, og vi er over 500 barn på skolen og mange blir redde. Dette er veldig alvorlig, sier hun.

Politiet har ikke ønsket å uttale seg om trusselen overfor Dagbladet, men politiet skal ha bekreftet trusselen overfor NRK.

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser at de vil sende ut en pressemelding om trusselen om kort tid.

Alternativ dag for elevene Ifølge Luhr vil elevene drive med andre aktiviteter i morgen. Skolen har i ettermiddag varslet foreldre over SMS.

I en sms til foresatte skriver skolen at politiet vurderer at det er lite sannsynlig at trusselen vil bli iverksatt, men at elever og ansatte unna skolebygget i morgen blir holdt unna bygget fredag.

«Alle elever møter på Dælenenga klokken 08.30. De må ha med mat og drikke og ha på godt og varmt tøy - det skal regne! Skoledagen vil vare fram til klokken 13», skriver skolen.

Dagbladet oppdaterer saken