SJALUSIDRAMA: En mann er dømt til 30 dagers fengsel for å ha angrepet en annen fordi han sendte en Facebook-melding til kjæresten hans. Foto: NTB Scanpix
SJALUSIDRAMA: En mann er dømt til 30 dagers fengsel for å ha angrepet en annen fordi han sendte en Facebook-melding til kjæresten hans. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sendte utromelding på Facebook - ble drapstruet

Mann i 30-årene angrep etter å ha oppdaget melding i kjærestens innboks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-årene er i Lofoten tingrett dømt til en måned i fengsel, for å ha angrepet en annen mann for å ha sendt en Facebook-melding til kjæresten hans.

Fornærmede ble lagt i bakken, holdt i kvelertak og truet på livet, skriver Lofotposten.

Det var i fjor sommer at mannen fra Vestvågøy oppdaget at fornærmede hadde sendt en melding på det sosiale nettstedet til tiltaltes kjæreste. Fornærmede skal ha skrevet at tiltalte var utro mot henne, og at han var på leit etter en ny kjæreste.

Ifølge nettavisa skal tiltalte ha angrepet senderen av meldingen for å gi «klar beskjed» om at han ikke skulle kontakte kjæresten hans igjen.

Drøye 12 dager etter Facebook-meldingen ble sendt fulgte tiltalte etter fornærmede i en bil, og grep ham i kragen da han var på vei inn hjemme hos seg selv.

- Tiltalte fikk overtak og la fornærmede i bakken. Mens fornærmede lå på alle fire, tok tiltalte hodet under armen og holdt armen hardt fast rundt halsen til fornærmede, heter det i dommen. Tiltalte skal ha truet med å slå fornærmede i hjel om han kontaktet kjæresten igjen, skriver Lofotposten.

Retten mente at mannen, siden det gikk flere dager mellom Facebook-meldingen og angrepet, burde ha hatt god tid på å roe seg ned.

Tiltalte sendte også en krass melding i retur til fornærmede på Facebook.

Volden blir karakterisert som «legemsfornærmelse», og drapstrusselen var i seg selv alvorlig og gjorde ifølge retten at mannen må idømmes ubetinga fengselsstraff, selv om retten mente trusselen ble framsatt spontant og at tiltalte neppe ville gjøre alvor av trusselen, skriver avisa.

Tiltalte nekter straffskyld.