Sendte vekk barna før drapet

Tror mannen (28) tok livet av sin 27-årige kone før han tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HARAMSØY (Dagbladet): Etter det Dagbladet kjenner til, jobber politiet ut fra en teori om at mannen (28) har tatt livet av sin 27-årige kone før han tok sitt eget liv. Politiet har ikke satt i gang jakt på en ukjent gjerningsmann, og har ikke bedt om taktisk bistand fra Kripos.

– Det er for tidlig å slå fast at det ikke er involvert en tredjeperson, men ingenting tyder på at det er noen utenfra som står bak dette, sier politiinspektør Ingar Bøen til Dagbladet.

De to barna på seks og sju år gikk til vanlig på skole på den lille øya i Møre og Romsdal, men ble sendt hjem til besteforeldrene i Litauen for omtrent ei uke siden.

– Barna kommer neppe tilbake hit, sier Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt.

Ifølge Bøen er det for tidlig å si om hjemsendingen av barna kan tyde på at drapet var planlagt, eller om det skyldes en konflikt paret imellom, men vil fokusere på å avklare dette i løpet av de nærmeste dagene. Politiet har ikke tidligere rykket ut til huset de bodde i, og ingen av de to er tidligere straffet.

Funnet av kolleger

Paret hadde bodd på den lille øya med 800 innbyggere i halvannet år. Han jobbet som gårdsarbeider, hun ved Akre Mekaniske. Paret ble funnet etter at kolleger av kvinnen ble bekymret over at hun ikke kom på jobb.

– Hun var på jobb som vanlig hele uka. I går kom hun ikke, og hadde ikke gitt noen beskjed. Vi ringte henne, men fikk ikke svar, sier Daglig leder ved Akre Mekaniske, Kenneth Ulla til Dagbladet.

KOM IKKE PÅ JOBB: Kollegene ble bekymret når kvinnen (27) ikke kom på jobb eller svarte på telefonen, og reiste hjem til henne. Her ble hun og mannen (28) funnet drept. Foto: Einar Gåseide
KOM IKKE PÅ JOBB: Kollegene ble bekymret når kvinnen (27) ikke kom på jobb eller svarte på telefonen, og reiste hjem til henne. Her ble hun og mannen (28) funnet drept. Foto: Einar Gåseide Vis mer

To av kollegene bestemte seg for å reise over til huset for å se etter henne.

– Alt var låst, og bilen sto der. Huseieren låste seg inn og fant begge to døde, sier Ulla.

Han beskriver kvinnen som åpen, sosial og godt likt blant kollegene.

Politiet har ikke funnet noe på åstedet som de umiddelbart vil karakterisere som drapsvåpen, men avventer obduksjonen for å fastslå dødsårsaken.

Tidligere tragedie

Mannen, som jobbet som avløser på gårdene på øya, hadde det vanskeligere sosialt, sier folk Dagbladet har snakket med.

– De var to helt forskjellige personligheter. Han var mer innesluttet, snakket ikke norsk og kunne dårlig engelsk. Hun var utadvendt og glad i folk, sier Magne Åkerø, som var parets nabo.

Dette er andre gang på få år at det lille lokalsamfunnet rammes av en grufull familiedrapssak. Sommeren 2001 ble Gunnvor Zivertsen (36) drept av sin voldelige samboer (44), som kom til Norge som kvoteflyktning fra Chile i 1981. Mannen satte deretter fyr på huset, og tok med seg resten av familien, tre barn fra tre til sju år, i døden.

Sendte vekk barna før drapet

– De vonde minnene fra den tragedien var i ferd med å gro, men nå kommer alt tilbake. Folk her er helt knust, sier sokneprest Michael Hoffmann til Dagbladet.

KNUST: Sokneprest Michael Hoffmann holdt i går åpen kirke på Haramsøy. - Folk her er helt knust, sier han.