Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senge-brann hos dronningen

SKAUGUM (Dagbladet): En spent og røykende kong Harald fulgte med bak gardinet mens røykdykkere slokte brannen i dronning Sonjas seng og soverom i etasjen over. Rommet ble totalskadd og tilstøtende soverom røykskadd av den mystiske brannen i kongeboligen går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var først og fremst dronningens seng det brant i. Men også resten av rommet i andre etasje var sterkt brannskadd, opplyser brannsjef Ronny Røren ved Asker og Bærum brannvesen.

Den automatiske brannalarmen ble utløst ved Asker og Bærum brannstasjon klokka 21.07. Samtidig ble kong Harald og dronning Sonja varslet. De satt da og spiste middag med en engelsk venninne av dronningen, som var på besøk.

Skremt

Klokka 21.15 var den første brannbilen framme på Skaugum. Kongen og dronningen fulgte brannen fra gårdsplassen. Da pressefolkene ankom, trakk kongeparet innendørs.

- De ble naturligvis skremt, men var likevel lykkelige over den tross alt begrensede skaden på boligen, sier kabinettssekretær Magne Hagen.
- Spiste kongeparet middag nær arnestedet for brannen?

- Spisesalen ligger i motsatt ende av huset, nede i første etasje.

- Hvem var til stede i huset?

- Foruten kongen, dronningen og venninnen fra England var bare personalet til stede på Skaugum, sier Hagen. Han utelukker ikke at en rekke personlige gjenstander som dronningen oppbevarte på soverommet, gikk tapt i brannen.

Raskt slokt

Brannen ble slokt bare 12 minutter etter at det første røykdykker-teamet var på plass.

- To mann tok seg inn i dronningens soverom og slokte brannen. De lokaliserte at det brant mest i og rundt senga, opplyser brannsjef Røren.

18 brannslokkere, 10 politifolk og en busslast med soldater ble pumpet inn på Skaugum i minuttene etter at brannalarmen gikk.

Røyklukta var sterkt framtredende ikke bare i og rundt hovedgården, men over store deler av Skaugum.

Ved 22.30-tida tok politiets brannteknikere seg inn i soveromsfløyen, der også kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise ligger når de er på Skaugum. I natt ville politiet overfor Dagbladet ikke spekulere over mulige brannårsaker:

- Vi holder alle muligheter åpne. Også ildspåsettelse, selv om vi finner det lite trolig, sier politiførstebetjent og operativ uteleder Dag Skruklien.

Kongeparet var standhaftig og lot seg ikke evakuere fra Skaugum i natt, trass i den skremmende opplevelsen og den stramme røyklukta:

- De sover hjemme i natt, sa Hagen.

- På sofaen da?

- De har andre soverom, smiler kabinettssekretæren.

SOLDATVAKT:Enehter fra HM Kongens Garde var raskt på plass utenfor kongeboligen og sørget for sikkerheten til kongeparet.
<B>RASKT PÅ PLASS: Brannvesenet i Asker reagerte fort da alarmen gikk på Skaugum. Brannen var under kontroll etter kort tid.