STRØKET: Ressursmangel førte ifølge VG til at fire planlagte hjerteoperasjoner ble strøket mandag. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
STRØKET: Ressursmangel førte ifølge VG til at fire planlagte hjerteoperasjoner ble strøket mandag. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Sengepost på intensivavdeling må stenge i én uke

Rikshospitalet mangler spesialsykepleiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG ble fire planlagte hjerteoperasjoner strøket mandag, i tillegg til tre andre planlagte operasjoner. Årsaken var mangelen på intensivplasser. Sykehuset har nok leger til å utføre operasjonene, men ikke nok pleiere til behandling av pasientene etter operasjonen.

- Dette er en situasjon ledelsen visste ville oppstå. De har ikke ansatt spesialsykepleiere på halvannet år for å holde budsjettene. Vi er for få, og sengene må stenges. Det er ille for pasientene som rammes, sier operasjonssykepleier Tone Eltvik til avisen.

Avdelingssjef ved torakskirurgisk avdeling på Rikshospitalet, Odd Geiran, bekrefter situasjonen og viser til store innsparingskrav fra Oslo universitetssykehus.

- Vi har ikke alt personalet vi trenger for å få grunnturnusen til å gå rundt. Derfor er avdelingen stengt denne uken, sier Geiran.
NTB