Senil kvinne savnet på kjøpesenteret

Den senil demente kvinnen fra Sverige skulle bare titte litt i bladhylla inne på Østfoldsenteret, og borte var hun. I to dager har fredrikstadpolitiet lett etter kvinnen inne på senteret, men uten resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

75-åringen er tradisjonen tro på sommerbesøk hos sin kusine på Hvaler i Østfold. Lørdag formiddag skulle de to kjøre en tur til Østfoldsenteret for å handle litt mat.

Litt senil

- Hun ville titte litt i bladhylla i matbutikken, så jeg gikk for å plukke noen grønnsaker. Da jeg skulle møte henne som avtalt noen minutter senere, var hun søkk vekk. Hun er litt senil, men er lett til bens og springer som en katt, forteller den fortvilte kusina.

Hun lette selv litt rundt i butikken, og fikk hjelp av de ansatte til å rope opp kvinnen over høyttaleranlegget. Noe senere på ettermiddagen fikk politiet beskjed om forsvinningen

To dagers søk

Alle butikkene på senteret fikk beskjed om å titte etter kvinnen, før de stengte for kvelden. I tillegg ble offentlige transportmidler informert om å holde øynene åpne etter kvinnen.

- Søndag morgen fikk vi en offisiell anmeldelse på forholdet, og sammen med Securitas foretok vi en grundig gjennomsøking av hele Østfoldsenteret, men uten resultat. Det er mye friområder der, i tillegg til loft og turnhall, så det tok sin tid, forteller vaktsjef Ivar Stokke ved Fredrikstad politidistrikt.

- Vi har også varslet svenske politimyndigheter, som har vært på hennes bopel i Gøteborg. Der var det ingen, opplyser Stokke.

Etterlyser tips

Kvinnen er riktignok litt senil, men det er vanskelig å skjønne på henne når man ikke kjenner henne.

- Når hun snakker med fremmede, kan det jo virke som det hun sier er sant. Men det er det ikke alltid, forteller hennes kusine.

Kvinnen har mørkt halvlangt hår og hadde på seg grå bukser, sorte sko og mønstret bluse med en mørk blå jakke utenpå, da hun ble borte.

Politiet og de pårørende er svært interessert i hjelp fra publikum. Har du sett eller møtt noen som kan passe beskrivelsen av 75-åringen, kan du ringe Fredrikstad politistasjon på telefon 69 30 25 00.

snorre.bryne@dagbladet.no