Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seniorsaken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Et EU-direktiv skal forby aldersdiskriminering. Forbudet vil også gjelde i Norge. Det kan vi nok trenge, siden opplevelsen av å bli diskriminert i hverdag og arbeidsliv på grunn av alder, er mer utbredt enn som følge av etnisk bakgrunn, religion eller funksjonshemninger, ifølge en EU-undersøkelse blant rundt 16000 EU-innbyggere. Undersøkelsen bekrefter det mange arbeidsledige eldre erfarer, at «50+»-generasjonen føler seg lite attraktiv på arbeidsmarkedet.
  • Regjeringens forslag om å samle alle typer diskriminering under samme hatt, har dermed fått enda et hensyn å ta. Eldresaken blir stadig viktigere ettersom befolkningen eldes og ikke vil finne seg i å bli satt på sidelinja. Men alder bør heller ikke være noen politisk fellesnevner, selv om det kan være fristende å samles om enkeltsaker. Veien fram til løsninger som sikrer eldres rettigheter, må i stedet bli viktig for alle politiske partier.