Seniortreff på nett

Den 17. oktober skal seniorer over hele landet samles til felles nettsurfing på bibliotek og eldresenter over hele landet. Målet for arrangørene er å samle minst 10.000 seniorer over 55 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er organisasjonen Seniornett Norge som arrangerer treffet. Medlemmer i Seniornett vil være pådrivere for eldres deltakelse i teknologisamfunnet. SeniorSurf 2000 arrangeres i samarbeid med landets bibliotek og eldreråd, og med støtte fra det offentlige og fra næringslivet.

De eldre inviteres til å prøve internett gratis med veiledning på sitt lokale bibliotek, eldresenter eller skole. I forbindelse med SeniorSurf 2000 utgis en egen avis som blir en enkel introduksjon til internett.

- Vi sikter på over 10.000 deltakere til SeniorSurf 2000. Vi er i rute med hensyn til arrangørsteder og antall frivillige som deltar. Vi har også opplevd et formidabelt engasjement i lokalmiljøer i alle deler av Norge, sier Bodil Brøgger, styreleder for Seniornett Norge.

Målet med arrangementet er å vise de eldre at bruk av internett er nyttig, morsomt og nødvendig. De vil også aktivisere de eldre med lokale aktiviteter rundt datamaskiner og internett.

(NTB)