«VÆR SÅ GOD»: «Jeg har ikke dårlig samvittighet for denne bota i det hele tatt. Jeg er faktisk stolt av den», skriver politibetjenten om denne bota han ga en 18-åring bot for råkjøring. Nå rører politiets oppfordring titusener. Foto: North Ridgeville-politiet / Facebook
«VÆR SÅ GOD»: «Jeg har ikke dårlig samvittighet for denne bota i det hele tatt. Jeg er faktisk stolt av den», skriver politibetjenten om denne bota han ga en 18-åring bot for råkjøring. Nå rører politiets oppfordring titusener. Foto: North Ridgeville-politiet / Facebook Vis mer

«Senk farten. Vær så snill. Du er ikke uovervinnelig»

Den hjerteskjærende oppfordringen til tenåringssjåfører rører titusener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Til 18-åringen jeg stoppet på fylkesvei 10. Vær så god».

Slik åpner Ohio-politibetjentens ektefølte oppfordring til tenåringssjåfører som nå går USA rundt, og omtales blant andre NBC News og Washington Post.

Oppfordringen kommer i form av et åpent brev publisert på North Ridgeville-politiets Facebook-sider og stammer fra en foreløpig anonym polititjenesteperson.

Budskapet i det åpne brevet er imidlertid klinkende klart.

Delt 80 000 ganger

Med 532 velvalgte ord forteller det åpne brevet en historie om en 18 år gammel sjåfør som ble tatt i 160 km/t i 100-sona på fylkesvei 10 i Ohio.

Innlegget har blitt delt nesten 80 000 ganger og det er blitt skrevet over 6100 kommentarer til innlegget.

«Jeg velger å tro at du var minutter unna fra å forårsake en unevnelig juletragedie da jeg stoppet deg», skriver politibetjent, og legger til:

« … du var på god vei til å ta liv av en eller annen uskyldig person som holdt på med sitt, og som ikke gjorde noe annet galt enn å havne foran deg».

Videre heter det at 18-åringen hevdet han ikke var klar over hvor fort han kjørte.

«Det er en løgn. Det er mulig du ikke innser det når du kjører 70 km/t i 55-sona, men du er fullstendig klar over hver eneste km/t (mile) i 160 km/t. Du innser det hver gang du treffer en dump».

Var redd

Videre beskriver politibetjenten hvordan 18-åringen var redd da han ble stoppet, hvordan kroppens hans ristet og hvordan han pustet tungt.

«Dessverre var du redd ett minutt for seint og av feil grunn.»

Så kommer politibetjenten til årsaken til at han skriver det åpne brevet.

«Jeg kan fortelle deg flere dusin historier om døde og ødelagte 18 år gamle kropper som jeg har dratt ut av biler. Ødelagte kropper som jeg har funnet i hager etter bilulykker. Ugjenkjennelige kropper. De trodde også at de var uovervinnelige. Det var de ikke. De var borte, så de gikk glipp av den delen da jeg måtte fortelle foreldrene deres at de var døde. Deler av sjelen din forsvinner hver gang du må fortelle foreldre at deres barn er døde».

«Senk farten»

Videre skriver politibetjenten igjen om 18-åringen han stoppet.

«Du virket som en fin ungdom, som hadde gjort et dårlig valg. Jeg har ikke dårlig samvittighet for denne bota i det hele tatt. Jeg er faktisk stolt av den. Jeg håper du bruker måneder på å nedbetale den, og med hvert avdrag tenker du at dette ikke var verdt det.»

Så avsluttes det åpne brevet:

«Senk farten. Vær så snill. Du er ikke uovervinnelig. Jeg lover».

Overfor Washington Post har ikke politiet ønsket å kommentere det åpne brevet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer