Senket båten til havnesjefen

Hundemøkk i oppkjørselen, tiss på bilen, oppkuttede dekk og trusler har blitt hverdagen til Roger Finstad i Vestby.

ØDELAGT: Fritiodsbåten til havnesjef Roger Finstad og familiens hans i Son i Vestby ble senket natt til tirsdag. Dette er bare en av flere ubehagelige episoder mot mannen etter en regelendring i kommunen. Foto: Privat
ØDELAGT: Fritiodsbåten til havnesjef Roger Finstad og familiens hans i Son i Vestby ble senket natt til tirsdag. Dette er bare en av flere ubehagelige episoder mot mannen etter en regelendring i kommunen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Båten ble senket natt til tirsdag. Det har vært enkeltepisoder over en tid, men nå er det en grense som er krysset. Dette er grovt skadeverk. Å senke en familiebåt til 500 000, det gjør man ikke, sier havnesjefen Roger Finstad til Dagbladet.

Etter at han begynte i jobben sin august 2008 fikk han klare føringer på at reglementet på havna skulle strammes inn.

- Tidligere var det praktisert litt ulikt. Det har vært mindre ting, som at noen har hatt betydelig større båter enn båtplass, sier han.

Bæsj i oppkjørselen Likevel er det ikke alle som har likt endringene og avisa Moss Avis skriver i dag om trakasseringen av havnesjefen. Kommunen slår nå alarm og ønsker å beskytte Finstad og hans familie. Sakene er også politianmeldt.

Avisa skriver at Finstad stadig finner hundemøkk i oppkjørselen sin. Noen har valgt å tisse på bilen hans og bildekkene hans har blitt kuttet opp.

- Jeg har gått mange konkrete tilbakemeldinger fra enkeltpersoner. Det har vært brev, e-poster og leserbrev, forteller han til Dagbladet.

- Vi ansatte i Vestby kommune må gjøre det vi får pålegg om. Noen har ytra at vi sitter her og kjeder oss og finner på faenskap. Da har de ikke forstått hvordan en kommune fungerer, sier havnesjefen.

Bekymret Han mener uenige borgere bør komme til han og fortelle det ansikt til ansikt, ikke fly i buskene. Han håper nå lokalbefolkningen vil hjelpe til å oppklare trakasseringen.

- Noen må vite noe, mener han.

Finstad forteller at han har brukt over 300 timer på familiebåten. Nå begynner personalsjef Rune Sletner å se et mønster i trakasseringen.

- Dette er alvorlig. Nå er vi bekymret. Ingen ansatte i vår kommune skal utsettes for slikt, sier han til avisa.