Senket i sjøen med steiner festet til halsbåndet

- Skammelig, sier politiet på Andøya. Ber om tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld ble denne schäferhunden funnet død i sjøen utfor kaia på Andenes i Nordland. En yngre kvinnelig ansatt ved et hvalsenter oppdaget hunden som fløt opp fra havbunnen.

Fra halsbåndet gikk det et tau ned til havbunnen. Det var festet flere garnsteiner til tauet.

Vannet er ca. tre meter dypt der hunden ble funnet, og det ferdes mye folk i området.

Politiet vet ikke om hunden var død eller levende da den ble senket i sjøen.

- Dette er skammelig selv om den var død fra før av, sier lensmann Yngve Isaksen Wiik ved Andøya lensmannskontor til Dagbladet.no.

Hunden er en ung schäfer-tispe, og hadde sannsynligvis ligget i vannet i noen få timer da den ble funnet. Politiet har satt i gang etteforskning av saken.

- Det kan være brudd på dyrevernloven, vi snakker om vanskjøtsel og eventuell inhuman avlivning. Det er strenge straffer for det, sier Wiik.

Politiet har ingen mistenkte, men en veterinær skal undersøke hunden. Politiet er også i kontakt med hundemiljøet i området for å se nærmere på dyret.

FUNNET MED GARNSTEINER FESTET TIL HALSBÅNDET: Politiet på Andøya jakter nå på eieren av denne hunden. Foto: TOMMY PETTERSON/ANDØYA LENSMANNSKONTOR
FUNNET MED GARNSTEINER FESTET TIL HALSBÅNDET: Politiet på Andøya jakter nå på eieren av denne hunden. Foto: TOMMY PETTERSON/ANDØYA LENSMANNSKONTOR Vis mer

- Så langt har vi ikke fått noen tips. Flere i hundemiljøet har vært inne og sett på hunden, og vi har begynt å utelukke enkelte. Og så har vi selvsagt noen vi skal sjekke ut, sier Wiik. Han vi gjerne ha tips fra publikum i saken.

- Hvorfor er politiet så opptatt av en død hund?

- Man gjør bare ikke sånt. Dette er et levende vesen, og da må man forhodle seg til enkle humane regler når man ikke vil ha hunden lenger. Dette er et ansvar man skal ta, sier Wiik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer