- Sensasjonelt meteorittfunn i Oslo

2,8 kilo romstein traff et hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drevet av irritasjon på grunn av en mulig vannlekkasje, tok Steinar Engh (69) stigen fatt 6. februar i år. Det han oppdaget var ekstremt sjeldent og uventet: Et meteoritt som hadde slått et hull i villaen på Korsvoll utenfor Oslo sentrum.

Eksperter omtaler funnet som sensasjonelt. De vet bare om tre tidligere tilfeller hvor meteoritter har truffet et bebodd hus her til lands.

- Jeg la merke til at det hadde dannet seg noen store istapper i taket over terrassen, og tenkte at det var noe vann som lekket ned fra leieboerens veranda i andre etasje. Jeg klatret opp med en stige og fant et hull i gulvet. Ved siden av lå en liten stein, sier Engh.

Engh kastet steinen ut på plenen. 69-åringen antok først det var steinsprut fra sprengningsarbeid som hadde forårsaket skadene, og ringte etter en blikkenslager. Det var slått hull blikkplaten og treverket som utgjør verandagulvet, men planken som utgjør taket til terrassen under var fortsatt intakt.

Knust Han stakk en hånd ned i hullet.

- Og da fant jeg den store steinen. Den lå tørt og godt inne i taket, og det var bare flaks at jeg oppdaget den. Om ikke ville den blitt bygget inn i huset for all evighet, ler Engh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.