- Sensasjonelt meteorittfunn i Oslo

2,8 kilo romstein traff et hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drevet av irritasjon på grunn av en mulig vannlekkasje, tok Steinar Engh (69) stigen fatt 6. februar i år. Det han oppdaget var ekstremt sjeldent og uventet: Et meteoritt som hadde slått et hull i villaen på Korsvoll utenfor Oslo sentrum.

Eksperter omtaler funnet som sensasjonelt. De vet bare om tre tidligere tilfeller hvor meteoritter har truffet et bebodd hus her til lands.

- Jeg la merke til at det hadde dannet seg noen store istapper i taket over terrassen, og tenkte at det var noe vann som lekket ned fra leieboerens veranda i andre etasje. Jeg klatret opp med en stige og fant et hull i gulvet. Ved siden av lå en liten stein, sier Engh.

Engh kastet steinen ut på plenen. 69-åringen antok først det var steinsprut fra sprengningsarbeid som hadde forårsaket skadene, og ringte etter en blikkenslager. Det var slått hull blikkplaten og treverket som utgjør verandagulvet, men planken som utgjør taket til terrassen under var fortsatt intakt.

Knust Han stakk en hånd ned i hullet.

- Og da fant jeg den store steinen. Den lå tørt og godt inne i taket, og det var bare flaks at jeg oppdaget den. Om ikke ville den blitt bygget inn i huset for all evighet, ler Engh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer